Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:21, 25. 6. 2022.

| Kultura

Niško Lutkarsko pozorište uz dodelu nagrada proslavilo 64. rođendan

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
pozorište lutaka niš
Pozorište obeležilo 64. godišnjicu; foto: Pozorište lutaka Niš

U niškom Pozorištu lutaka obeležen je Dan pozorišta i 64. godišnjica rada, uz dodelu priznanja zaposlenima. Nagradu za radni doprinos podelile su inspicijentkinja Sonja Rakić i organizatorka predstava i proba Valentina Cvetkov, dok je ansambl predstave Dvanaesto more dobio nagradu za umetničko dostignuće.

Iz Pozorišta kažu da su Rakić i Cvetkov nagrađene zbog pristupa poslu, rezultata i entuzijazma. U komisiji za dodelu nagrada za umetničko dostignuće bili su glumica Jasminka Hodžić, novinarka Miljana Nikolić i profesor i kompozitor Borivoje Mladenović.

Predstavu Dvanaesto more režirao je Boris Todorović, a iz Lutkarskog navode da je komisija jednoglasno odlučila da nagrada za najbolje glumačko dostignuće u tekućoj sezoni pripadne njenom ansamblu.

Kako je istaknuto u obrazloženju, taj komad donosi uzbudljivu priču o devojčici Kiji, njenim izmaštanim svetovima i prijateljstvu, a glumci nenametljivo, kratkim rečenicama, čine da dugo ostanu u pamćenju publike.

Naglašavamo i da je predstava na Dvanaestom pozorišnom festivalu za decu ZajeČAR proglašena najboljom i ponevši vredan gran-pri započela uspešan festivalski život. Čestitamo i glumačkim ansamblima predstava Trnova ružica i Pop Ćira i pop Spira jer se glumačko majstorstvo u kreiranju uloga ispoljilo i kod aktera ove predstave - piše u obrazloženju.

U nagrađenoj predstavi glume Jelena Đorđević, Marija Cvetković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Lazar Nikolić i Srđan Miljković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Inspicijentkinja?

    10:24 // 27. 6. 2022.

    Morao sam da guglam da vidim sta je. Moze neka srpska rec, kao - nadzornik ili nadgledac predstave...

  • Dule

    22:00 // 26. 6. 2022.

    Malo vam fali energija glumci! Prosek godina 45, direktorka najmlađa!!!, Pa kontra treba da bude. Iskustvo da vodi, mladost da igra!

  • Gaga

    19:05 // 25. 6. 2022.

    Zasto se lutkarska scena nebi zvala po svetski poznatim animatorima,Mimi I Banetu Jankovicu,a igrana scena po Zoranu Lozancicu?Mnogo smo skloni zabora

    • Sasha

      21:57 // 26. 6. 2022.

      Vidi se Gago da radiš, ili si ranije, u Lutkarskom. Znam i ja prilike, i u gradu i u pozorištu. Dobre ideje ili bilo šta propada, zapatio se šljam koji ne zna ništa o pozorištu. Vode stranačku politiku i svoju korist gledaju. Ne zna ništa, kamoli istoriju pozorišta.

    • Tajanstveni Alan

      19:24 // 27. 6. 2022.

      Zato, sto svaka garnitura menadzmenta misli, da istorija kulturnih ustanova u Nisu, pocinje od njih ! Za razliku od Beograda, gde sve scene nose imena proslavljenih i pokojnih bardova kulture !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: