Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:30, 18. 3. 2021.

Niško Narodno pozorište među teatrima koji traže od Kriznog štaba da ih izuzmu iz novih mera

spasoje milovanović prt scr yt Umetnost je u ovoj situaciji svima potrebna, kaže Milovanović; Foto: JV

Upravnici skoro svih pozorišta u Srbiji zamolili su u dopisu Krizni štab da razmotre mogućnost izuzimanja tih ustanova iz novih mera, prema kojima su i one do daljeg zatvorene. Inicijativi se se pridružio i upravnik niškog Narodnog pozorišta i predsednik zajednice profesionalnih pozorišta Srbije Spasoje Ž. Milovanović koji za Južne vesti kaže da su se pozorišta pokazala kao najsigurnija mesta u borbi protiv epidemije, a da su ovim dopisom želeli i da ukažu i na to je umetnost u ovom periodu svima potrebna.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • AntiPA

    22:11 // 18. 3. 2021.

    Upravnik Pozorista koji bira samo predstave koje slave potcinjavanje i pseudo-nacionalizam. Niško pozorište je bilo nekada ponos grada. Vec duze vreme je nasa bruka.

    • Душан

      05:55 // 19. 3. 2021.

      Јел си ти сигуран да то што говориш има икакве везе са нашим позориштем? Ајде мало да провериш шта ради и како ради позориште у Нишу од кад је дошао овај човек.

    • Sms99

      08:04 // 19. 3. 2021.

      Klasičan SNS-ovac zaodenut diplomom FDU-a, glumi velikog mangupa po Nisu.

  • Filozof

    20:04 // 18. 3. 2021.

    Sve predstave mogu se igrati pred mnogobrojnom publikom koju cini dvoje clanova stranke od kojih jedan cita 600 stranica dnevno odnosno onaj koji je od pocetka ove godine do danasnjeg dana procitao 45.600 stranica ...

  • Aleksandra

    23:36 // 18. 3. 2021.

    Ja bih ovo podrzala samo ako se rukovodioci pozorista prihvate krivicne odgovornosti u slucaju zaraze, kako glumaca i ostalih zaposlenih, tako i publike. U suprotnom- violino ne sviraj, pardon maj frenč

  • Sf

    23:17 // 18. 3. 2021.

    O tome koliko je bezbedno govori podatak koliko je glumaca do sada preminulo od kovida u Srbiji, koliko njih je bilo zaraženo. Za nevericu je da Ameri niti igraju, niti planiraju pre jeseni, Nemci takodje, ali burazerski lobi iz naše kulture je pametniji od celog sveta.

  • Mika

    16:34 // 19. 3. 2021.

    Sva londonska Vest End pozorista, kao i ceo njujorski Brodvej sa 40+ pozorista (i ko zna koliko jos malih pozorista i scena van Brodveja)- institucije koje prave milijarde dolara/ funti zarade- zakatancena su vec vise od godinu dana zbog pandemije..... ocigledno su sva pozorista u Srbiji, ukljucujuci i nishko- pametniji.....

  • kulturna

    21:15 // 18. 3. 2021.

    Bravo.Vakcinisana sam i dosta mi je ogranicčenja.Nosim masku i hoću u pozorište. Bolje mi je da uveče odem u pozorište nego da sedim pred televizorom.

    • Torpedo

      23:28 // 18. 3. 2021.

      Na, koje pozoriste mislis ?

  • Decak

    22:35 // 18. 3. 2021.

    Pozdravljam i podrzavam ovaj apel, tim pre sto su potpisnici naveli rigorozne mere koje primenjuju u svojim teatrima. Pozorisne predstave imaju retku moc da nas udalje od turobne svakidasnjice i da nam docaraju nepredvidivu lepotu zivota.

    • C minor

      07:16 // 19. 3. 2021.

      To vec imas svaki dan preko tevea

  • Mara

    20:27 // 18. 3. 2021.

    I treba

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: