Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 13. 1. 2018.

| Kultura

Niško i bugarsko pozorište igraju predstave na otvorenom

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Predstava plakat
Program za decu i one koji nisu zaboravili da se igraju; Foto: Pozorište plakat

Lutkarsko - scenski mjuzikl Kako su postala dobra deca glumci niškog Pozorišta lutaka odigraće u Parku Svetog Save, u subotu 13. januara, u 11 sati. Nakon njih nastupiće i dramsko pozorište iz Bugarske u 13 sati, sa predstavom Lude pare.

Niški lutkari ugostiće kolege glumce Dramskog pozorišta “Dragomir Asenov” iz bugarskog grada Montane, a zajedno će “pod vedrim nebom” odigrati 2 pozorišna komada u okviru projekta “Otvoreni teatar”.

Ove predstave su deo promocije turističkog potencijala u okviru projekta „Unapređenje nematerijalne kulturne baštine u prekograničnom regionu“ koji realizuju Gradska opština Medijana i Dramsko pozorište „Dragomir Asenov“ iz Montane kroz program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, koji kofinansira Evropska unija - saopštavaju organizatori.

Pored ovog “umetničkog izleta u prirodu” Lutkarsko pozorište igra i redovni repertoar u svojoj zgradi, pa će tako u nedelju u 11:30 odigrati Alisu u zemlji čuda. U četvrtak 18. januara, u 18 sati, nišku lutkari izvešće Tri praseta, a sledeće nedelje, 21. januara, u 11:30 predstavu Bila jednom jedna zima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: