Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 12. 12. 2016.

| Kultura

Nišlija nagrađen „Zoranovim brkom“

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Krstić dobio nagradu
Krstić dobio nagradu "Zoranov brk"; foto: Narodno pozorište Niš

Na drugoj večeri zaječarskog festivala „Dani Zorana Radmilovića“, glumac niškog Narodnog pozorišta Aleksandar Krstić dobio je prestižnu nagradu „Zoranov brk“ za najboljeg glumca te festivalske večeri. Nišlija je, prema mišljenju stručnog žirija, izvrsno izneo ulogu Kleona u predstavi „Herostrat“.

„Zoranovim brkom“ Krstić ulazi u konkurenciju za nagradu najboljeg glumca celokupnog festivala.

Ovo je za mene velika stvar i velika sreća. Verovao sam da mogu, uloga koju igram je odlična, i na neki način jedina pozitivna u ovom komadu. Velika mi je čast da sam dobitnik nagrade koja nosi ime Zorana Radmilovića – kaže Krstić.

On je, kako kaže, u zaječarskom pozorištu proveo 3 sezone, od 1998. do 2001. godine i sama ekipa i pozorište su mu poznati, što mu je, ističe, bila dodatna motivacija za izvođenje.  Nagrađeni glumac sa rediteljem; foto: A. K. Nagrađeni glumac sa rediteljem; foto: A. K.

Premijeru „Herostrata“, koju je režirao Irfan Mensur, imali smo prošle sezone, i ovo je treći festival na kome smo igrali i dobili neku nagradu. Ovo je prestižan festival, učestvuju predstave iz cele Srbije i obavezno Atelje 212 u kome je Zoran radio. Naša ekipa je mala, ima nas 8 glumaca, ali smo verovali reditelju, a verovao je i on nama – ističe Krstić.

Krstić kaže da mu je Mensur nakon dobijene nagrade čestitao uz reči: „Eto verovao si, išao si do kraja i to se isplatilo!“. Smatra da je važno da glumci prate reditelja u zamislima i da svi zajedno veruju u to što rade.

Ova predstava je predstava opomene, naše histerije koju živimo i predstava o svima Herostratima koji nas danas okružuju, a i sutra će. Naši Herostrati nemaju šta da zapale, ali postoji drugi način da izađu iz svojih malih, jadnih života, naravno na pogrešan način – kazao je Mensur.

„Herostrat“ je priča o večitoj borbi dobra i zla, kako stoji u sinopsisu, primerena za sva vremena i sve prostore. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: