Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:50, 6. 6. 2019.

| Kultura

Nišlije uživale u klasičnom baletu, koncert završen suzama radosnicama

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Balet Akademija
Balerine prezentovale u Narodnom pozorištu ono što su naučile tokom cele godine; foto: Studentski kulturni centar

Male i velike balerine studija Akademija izvele su svoj prvi godišnji koncert u niškom Narodnom pozorištu, a u Studentskom kulturnom centru kažu da su ispraćene aplauzom i ovacijama, kao i da je sve završeno uz osmehe i suze radosnice.

Celogodišnji rad devojčica i jednog dečaka prikazan je na daskama niškog teatra, a njegovo prepuno gledalište umelo je da nagradi balerine za sav trud. Godišnji-koncert-2019-balet-Akademija-foto-Studentski-kulturni-centar Umetnički rukovodilac Akademije je profesorka Vladislava Milosavljević; foto: Studentski kulturni centar

Naše balerine su svakim pokretom osvajale publiku, koja je zajedno sa njima, korak po korak, otkrivala tajne klasičnog baleta. Uz osmehe i suze radosnice koncert je i završen, sa obećanjem da će nastaviti vredno da rade i daju sve od sebe da budu što bolje - kažu u SKC-u.

Godišnji-koncert-2019-balet-Akademija-3-foto-Studentski-kulturni-centar Sala niškog Narodnog pozorišta bila je prepuna; foto: Studentski kulturni centarBiti balerina nije lako, tvrdi umetnički rukovodilac Akademije i profesorka Vladislava Milosavljević, ali i da, kada postoji ljubav, ništa nije teško.

Ništa nije teško ako balet volite, ako dolazi iz duše. Sve devojčice koje su večeras izašle na scenu istinski vole balet. Mi smo tu da im pomognemo da ga još više zavole i razumeju taj čarobni svet igre - priča Milosavljević.

Godišnji-koncert-2019-balet-Akademija-2-foto-Studentski-kulturni-centar Nastupile brojne devojčice i jedan dečak; foto: Studentski kulturni centar

Inače, ruski baletski studio Akademija Studentskog kulturnog centra Niš postoji nešto više od 2 godine, a najveće uspehe postigao je na Internacionalnoj baletskoj muzičkoj i plesnoj Olimpijadi prošle i ove godine. Tu je i laskava titula sveobuhvatnog pobednika Dana igre u Beloj Palanci, pre godinu dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: