Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 28. 2. 2013.

Nišlije videle “Konstantina”

konstantin-predstava-mac.jpg Konstantin sprečava ubistvo čoveka čiji identitet otkriva na samrti, foto: narodnopozoristenis.rs

Iako su na premijeri predstave “Konstantin” bili uglavnom oni koji su imali pozivnice, dug i gromoglasan aplauz na kraju potvrda je glumcima da su uradili dobar posao.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Razmazena zvezda

    12:32 // 28. 2. 2013.

    Gosn Krivokapicu, za nenormalne pare koje ste doili mogli ste da ne cujete telefone i kasalj....ili vam pored tolikih para treba i neko da vas milki po kosi dok glumite!
    Budite zahvalni niskoj publici, a pre svega poireskim obveznicima koji su vas maksimalno isposotvali.

    • Милан

      13:03 // 28. 2. 2013.

      Море ако је рекао то што је рекао! И треба да нас брука кад за боље нисмо! А ти паметњаковићу и онима који ти дадоше плус, свашта би вам рекао само да није правила коришћења!

  • snezana

    12:48 // 28. 2. 2013.

    Niš je navikao da bude palanka i teško ćemo prevazići prostotu i primitivnost. Prvo, biće prilike da svako ko želi i vidi predstavu, drugo zato ništa i nema u gradu od kulturnih sadržaja, jer smo svi skloni samo kriticizmu. Moj lični utisak je da predstava ostavlja snažne impresije, emotivne, teške, ali i vizuelne.. Krivokapić je pokazao kako se suvereno vlada scenom, energijom i nekom nevidljivom snagom izražaja..
    Srećna sam što sam bila u prilici da odgledam nešto vredno i drugačije u svom Nišu, a da ne moram za to da odem na "stranu"!

  • Svetlana

    11:58 // 28. 2. 2013.

    Ovo znači da predstava "Konstantin" vredi svaku paru koja je uzeta od poreskih obveznika?

  • Cika Mige

    11:27 // 28. 2. 2013.

    VAU ,juzne vesti nisu pljuvale nikoga posle predstave,samo novinarski osvrt na desavanje,neverovatno!

  • Pikolo

    09:35 // 1. 3. 2013.

    Gradjani Srbije koji pisete ove komentare i pljujete nas grad i ljude koje rade na promociji istog, niste vi ni za gde... u dzunglu bi ja vas sve. Zato smo i tu gde smo, nigde!

  • ja

    17:25 // 28. 2. 2013.

    ja u italiji nisam cuo da se toliko prica,kao kod nas u srbiji o caru konstantinu. on rođen u 4.veku mi zaposeli ove prostore u 6.veku i mi vise slavimo od samih rimljana

  • Sadamov gazda

    12:21 // 28. 2. 2013.

    Mirno sam grickao semenke kupljene ispred teatra, dok sam gledao predstavu, vadio iz nosa i brisao o sedište ispred. U jednom momentu sam se uspavao, ali sva sreća, zazvonio mi je telefon melodijom "Je veux, od Zaz". Uz pusacki kasalj javio sam se na telefon i besno uzvikunuo: "A, be, ću ti kupim pljeskavicu kad si krenem kući!" Ljutito zalupih slušalicu i nastavih da gledam sagu o Koletu, mom rođenom nišliji.

  • svedok

    14:19 // 28. 2. 2013.

    Nisam primetio da se u ostalim hriscanskim zemljama ovoliko pompenzno i glamurozno obelezava 1700 godina potpisivanja Milanskog edikta, cak ni u samom Milanu......

  • Mirko&Slavko

    18:13 // 28. 2. 2013.

    Srbi Pravoslavci: To sto niko drugi ne daje veliki znacaj Caru Konstantinu, to je njihova necast,a ne nasa greska. Konstantin je drugi najbitniji covek u istoriji Hriscanstva, hronoloski i bilo kako drugacije. Podela hriscanske crkve je izvrsena velikom sizmom 1054te godine, a do tada je bila jedna religija, ciji smo mi naslednici kao Pravoslavci. Sramta je omalovazavati Cara Konstantina koji je verovatno pod najvecim pritiskom na jednog coveka u istoriji odlucio da poslusa rec Hristovu i da omoguci drugima da je cuju. sto tada nije bio trend, vec nacin zivota, prihvatanje dobrote i reci Hristove. Proslava Konstantina nije Srpsko slavlje kao naroda, vec slavlje Hriscanske vere.

  • Mirko&Slavko

    13:08 // 28. 2. 2013.

    Zar niko ne misli da je ironija sto i pored ove predstave, glumci ucesnici nece sabrati 30.000 evra na godisnjem nivou, nosioci kulture, glumacki i dramski krem drzave, dok se za "obezbedjenje" SVAKOG kurte i murte u drzavi kupuje Audi A8 cija je cena 80.000 evra i tako svake godine po nov model, pa plus plate za po 4 radna mesta .. Dosta vise sa pricom o budzetu, red je da kultura, zdravstvo i prosveta dobiju pare koje su mahom isle politicarima i raznoraznim "kumovima" u dzepove. Meni je sestra glumica, i to sa dobrim stazom u pozoristu, i ne zivi bahato a opet me zove kudikamo da pozajmim dinar za racune. Ako vam smeta da dramski radnici imaju tako bedne uslove i zivot, onda ste zli ljudi koji zele drugom nesrecu da mu svoja bude laksa.

  • Beba

    12:35 // 28. 2. 2013.

    Ukratko, predstava ne vredi 19 miliona, licno sam se sinoc uverila, moj utisak je u dve reci, POKISLI VATROMET.

  • Nikola Jovanovic

    14:40 // 28. 2. 2013.

    zamislite neko kulturno desavanje koje se odrzalo u nisu bilo na vestima "NACIONALNE TELEVIZIJE-GRADJANA SRBIJE-RTS" prosto za ne poverovati

  • Laufer im javlja

    12:44 // 28. 2. 2013.

    To je kašljao Perišić. Zagrcnuo se dok je gledao troškovnik predstave. Prvu pomoć mu pružio dr Krstić, kmet Medijane, i tešio ga da zna kako mu je, jer i sam ima takve račune da objašnjava. Zamislite solidarnosti, a čak nisu iz iste stranke!?

  • Sasa Vasilic

    12:48 // 28. 2. 2013.

    a koje su to nislije videle predstavu?pa tu ih nije bilo ni dva posto,sve dosljaci,nije ni cudop sto nemaju pozorisni bon-ton!

  • gradimir

    13:21 // 28. 2. 2013.

    Sto se tice aplauza bilo ih sramota da ne aplaudiraju.

  • obveznik poreski

    13:47 // 28. 2. 2013.

    a scena bogzna koliko zaracunata,gole stepenice uz osvetljenje i usnilog Gradonacelnika koji se povremeno trzao iz sna,zanimljivo bas...19.000.000 dinara,sto je mnogo,mnogo je

    • М

      11:33 // 1. 3. 2013.

      A sta bi ti? Sustiklu?

  • posmatrac

    00:06 // 1. 3. 2013.

    tresla se gora rodio se mis

    http://www.politika.rs/rubrike/Kritika/pozorisna-kritika/Slikovnica-o-velikom-caru.sr.html

  • radoznao

    11:42 // 28. 2. 2013.

    I? iskreno sad, jedna scenografija, platneni kostimi i jedino svaka čast glumcima, ali jel košta ovo onoliko koliko se o tome priča?

  • manulać

    22:27 // 2. 3. 2013.

    Predstavu hvale samo razuzdani akteri ove ujdurme koja je uzdrmala siroti Niš.
    Od pozorišnih kritičara za sada nema dobrih kritika.Fijasko tekstopisca i pojedinih glumaca.

  • svedok

    09:04 // 1. 3. 2013.

    Dragi moj Mirko&Slavko.Kamo lepe srece da su Srbi zadrzali svoju praiskonsku veru, staroslovensku gde je Svevid ili Svarog bio vrhovni Bog.....A sta da se car Dusan priklonio Papi?Danas bi smo bili katolicke veroispovesti....

  • xyz

    11:42 // 28. 2. 2013.

    Naravno da ce da zvone telefoni, delite politicarima pozivnice, a oni znaju samo za kafane, prosli pored pozorista, a vecina nije ni za grad..

    • Branislav Petrović

      12:27 // 28. 2. 2013.

      Od mene imaš 5+ za komentar.

  • Vladimir

    23:31 // 28. 2. 2013.

    Da nisu možda služili točeno pivo u plastičnim čašama i kobasice i ćevape na čačkalicu,kao na koncertu omladinske filharmonije u januaru?!!!
    Niška "gospodo" za vaše elementarno ponašanje na javnim skupovima treba da proteče još puno vode Nišavom.
    Ili vam je i za to kriva prestonica??!

    • Mika

      06:36 // 3. 3. 2013.

      Zaista, Vladimire? U prestonici se inace ne toci pivo i ne sluze se kobasice i cevapi na cackalicu po prijemima koji se organizuju uzduz i popreko o trosku gradjanskih para?... Ipak, kad bolje razmislim- u pravu si. U prestonici se toci sampanjac i sluzi kavijar, prsuta i ostali delikatesi. Nama u "provinciji" se jedino serviraju pivo, kobasice i cevapi. I to za 180 hiljada evra. Nazdravlje.

  • radoznao

    13:41 // 28. 2. 2013.

    Ovog meseca je bilo jedno desetak prestava u Niškom SKC-u, sa cenom od 100 dinara i izuzetnom studentskom glumačkom ekipom.

    Izvedba glumaca i ponašanje publike je bilo na visokom nivou, jer tamo pre svega ide onaj ko hoće, za razliku od ove pomame za prestižom u vidu viđenih u pravo vreme na pravom mesto kada je Konstantin u pitanju...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: