Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 22. 3. 2019.

| Kultura

Nišlijka prvi put samostalno izlaže crteže i slike u rodnom gradu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
galerija nkc
Njena prva samostalna izložba biće otvorena do 5. aprila; foto: JV

Iskrena i snažna potreba za crtanjem kao sredstvom likovnog izražavanja, ispunjava emotivnu prirodu i nemirni temperament mlade umetnice iz Niša Jane Mitrovske, a organizatori najavljuju da će njena prva samostalna izložba u rodnom gradu biti otvorena u Galeriji Niškog kulturnog centra, u petak 22. marta od 19 sati.

Izložbu Janinih crteža i slika pod nazivom "Defero agnosco" zainteresovani će moći da pogledaju do 5. aprila.

O njenim crtežima Slobodan Radojković je rekao da su podložni širenju, ali da je u njima uspostavljen balans i svojevrsna kombinacija dva oblika - kruga i ljudskog tela.

Vizuelna polja zasnovana na upečatljivom crtežu kao izvoru, ispuniće kratke zapise i slike, grafičke listove i nabojene cinkane matrice koje često poprimaju karakter kompletno realizovanih objekata. Prirodni tokovi pažljivo pozicioniranog i anatomski precizno oblikovanog tela utrće put autentičnom rakursu u poetici Jane Mitrovski - dodaje.

Jana Mitrovska je rođena u Nišu 1994. godine, a završila je Srednju umetničku školu, diplomirala slikarstvo na Fakultetu umetnosti u klasi profesora Bratislava Bašića, a potom i masterirala.

Samostalno je izlagala dva puta, u Beloj Palanci i Ćupriji, a sada će se predstaviti i publici u svom rodnom gradu. Jana je učestvovala i na više od 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a od prošle godine je saradnica kolonije "Art to go jazzy".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: