Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 27. 7. 2012.

| Kultura

"Nišvil će biti bolji nego ikad"

Autor:Marko StamenkovićIzvor:Južne vesti
P7260184

Ovogodišnji džez festival biće znatno bolji od dosadašnjih, rekao je Ivan Blagojević, generalni direktor Nišvila.

Obraćajući se novinarima, Blagojević je napomenuo da usled mnogih kritika da džez festival poprima odlike drugih muzičkih pravaca, niška publika će ove godine uživati u čistim džez zvucima.

Festival će trajati od 16. do 19. avgusta, a organizatori su za ovu godinu najavili i dve novine.

Prva je proširenje festivala, kao i prezentacija Nišvila u Vranju, Leskovcu, Pirotu i Surčinu, gde će publika čuti grupe ''Osisiba'', ''Mango Duende'', ''Jazzex'', kao i mnnoge druge.

Još jedna novina koju su orgnizatori najavili je uvođenje ''Midnight stage'' bine u dvorištu Banovine, gde će u zvucima džeza posetioci festivala moći da uživaju svake večeri od 23h do 3h posle ponoći.

Pet gradova, deset bina, pedeset koncerata i petstotina izvođača, kako glasi promotivni materijal Nišvila, najavljuje bolju organizaciju koja će biti raspoređena na prošlogodišnje ''Earth and Sky'', ''Open'', ''River'' bine, kao i ovogodišnju ''Matine'' binu na platou kod Kalče, i ''Movie'' dela gde će biti organizovana projekcija filma ''The Artist'' kao i mnogih drugih.

Poznati izvođači poput Dade Topića, Bobana i Marka Markovića će predfestivalskim programom prezentovati svoja dela 14. i 15. avgusta na ''River'' bini, kod spomenika Šabana Bajramovića, dok će ostalih dana na pozornici ''Earth and Sky'' bine nastupiti ''JazzbookA'', ''Jean Luc'', "Lydian sound orchestra'', ''Opus 5'', ''Lollo Meier'', ''Get the blessing'' i mnogi drugi.

- Tri izložbe fotografija, zakazanih za 13, 14, i 16. avgust, dve promocije knjiga koje će 16. i 17. avgusta biti organizovane u paviljonu Niške tvrđave, kao i muzičke radionice doprineće raznovrsnijoj ponudi  ovogodišnjeg festivala od nacionalnog značaja - rekao je Blagojević i dodao da su finansijska sredstva izuzetno skromna i da ubuduće budžet mora biti jasno definisan već decembra kako bi Nišvil zadržao nacionalni karakter.

Organizaciju ovogodišnjeg Nišvila podržaće i preko 300 volontera koji će svojim zalaganjem doprineti uspešnoj organizaciji.

- Na konkurs se prijavilo preko 28 000 volontera iz svih gradova Srbije, regiona, Turske, Rusije, Nigerije, Kenije i Azerbejdžana. Svi volonteri biće uredno intervijuisani. Selekcijom ćemo odlučiti koji volonteri zadovoljavaju kriterijume i njih ćemo obučiti za rad na svojim poslovima, istakao je Marjan Cvetković, koordinator volonterskog tima i dodao da će Nišvil za sve volontere predstavljati jedno novo iskustvo, ali i mesto dobre zabave i muzike.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    09:27 // 30. 7. 2012.

    A sto zaboravi na Brand New Heavies? :))))

  • sasa vasilic

    19:49 // 27. 7. 2012.

    nisville je kulturni brend,za razliku od narkomanskog exita i guce koja se odavno izrodila u paradu pijanstva i kica!stoga,drzava i grad moraju maksimalno da podrze i pomognu nisvill ,na celu sa gospodinom blagojevicem!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: