Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 25. 5. 2022.

| Kultura

Nišvil džez muzeju skraćen period zakupa prostora na godinu dana

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Nisvil džez muzej - foto Zoran Ciric (1)
Period zakupa sa dve skraćen na jednu godinu; foto: Zoran Ćirić

Nakon problema sa džez eksponatima koje je Komunalna inspekcija prvo označila kao visoko rizične, a zatim bezbedne, Nišvil džez muzeju skraćen je rok zakupa na godinu dana. Iz Nišvila kažu da ovakvo rešenje remeti drugoročno planiranje rada muzeja i traže ugovor na 5 godina.

Kako saopštavaju, Nišvil se suočava sa poništavanjem prethodno donetog rešenja iz februara, u kome je prostor za Džez muzej zakupljen na period od 2 godine.

Kažu da je rešenjem o izmeni rešenja koje je doneto 9. maja, rok zakupa skraćen na 1 godinu, kao i da je to odluka Grada Niša.

Ne ulazeći u motive ovakvog skraćenja roka zakupa, Nišville smatra da je izmena trebala da glasi - umesto na 1, na 5 godina zakupa, jer toliko dozvoljavaju zakonski akti Uprave za imovinu Grada Niša - kažu iz Nišvila.

Oni ističu da jedino sa tako dugim vremenskim rokom mogu da planiraju rad muzeja i nabavku skupih i retkih eksponata poput trube Luisa Armstronga, za koju bi donatorski trebalo prikupiti 100.000 dolara.

Nišville je do sada uložio dosta novca za opremanje muzeja i obnovu elektroinstalacija, ali je potrebno rešiti i grejanje prostora, a pogotovo je važno rešiti akutni problem prokišnjavanja unutar muzeja sa bedema niške Tvrđave - navode u saopštenju.

Dodaju i da skraćivanje roka zakupa dovodi Nišvil u dilemu vredi li ugostiti ovog leta direktora najčuvenijeg Džez muzeja iz Nju Orleansa Grega Lambsoy-a, koji ovog avgusta dolazi da napravi dugoročnu postavku u Nišvil džez muzeju, jedinom u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • 100.000

    16:02 // 26. 5. 2022.

    Sasvim korektna donacija.

  • Smuk II

    12:45 // 26. 5. 2022.

    Ovaj džez napravi Jazz izmedju Nišlije i "Nišlije"!

  • Tajanstveni Alan

    19:50 // 25. 5. 2022.

    Ma, kakvo je toj dzez, toj li je muzika ! Ako je turska tvrdjava, treba da bude muzej turban- folka i nece gi dira niko ! Ovdeka li ce slusamo dzez?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: