Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:47, 8. 8. 2016.

| Kultura

Poslednje veče Nišvila otvara Milan Petrović Kvartet

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Milan Petrović Kvartet
Beogradski sastav postoji od 2011. godine; Foto: Promo

Poslednje festivalske večeri Nišvila, u nedelju 14. avgusta, program će početi nastupom Milan Petrović Quartet-a.

Ovaj beogradski sastav izvodi instrumentalni funk, blues, jazz, sa raznim elementima world music-a, baziran na kompozicijama Milana Petrovića i karakterističnim aranžmanima svetskih i domaćih tema. Nastao je 2011. godine, a prvi nastup imali su marta iste godine u okviru izložbe „Serbian Soul, BRE” fotografa Ivana Grlića.

Do sada imaju pet izdanja: „Excursion“, „Favorites“, live sa tri pesme „High Voltage Studio Sessions Vol.2“, „Live @ Nišville Jazz festival 2014“ i „Dates“ objavljen maja ove godine, a snimili su ga u saradnji sa hrvatskim gitaristom Brunom Mičetićem. MPQ Svi članovi sastava imaju bogate muzičke karijere Foto: Promo

Nastupali su širom Srbije, ali i na festivalima u Makedoniji, Austriji, Rumuniji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Dva puta su svirali i na Open stage-u niškog džez festivala.

Vođa sastava, Milan Petrović aktivan je na muzičkoj sceni od početka devedesetih kao klavijaturista, kompozitor i tekstopisac. Četrnaest godina je bio član najpoznatijeg regionalnog reggae sastava “Del Arno Band”, bio je član benda Ane Stanić, a od 2002. godine do danas, svirao je sa najpoznatijim srpskim blues bandovima među kojima su „Raw Hide“, „Blue Family“, „Roosterblues band“, „Bootleg Blues“, „E-75“… - podsećaju organizatori Nišvila.

U julu 2010. svirao je u jednoj od tri postave sastavljene od najpoznatijih srpskih bluz muzičara na festivalu „Bluestock“ u Beogradu. Učestovao je na snimanju desetak albuma sa raznim izvođačima. Na debi albumu iz 2012. godine „Excursion“ gostovali su neki od najznačajnijih srpskih jazz i blues muzičara. Singl sa ovog albuma “Orient express” je avgusta 2011. godine dospeo na jednu od najvažnijih top lista u Srbiji - Diskomer Studija B.

Članovi kvarteta su i Lehel Nagy - tenor saksofon i klarinet, Bogdan Zdjelar – bubnjevi i Robert Gostničar – bas gitara i kontrabas.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: