Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 1. 8. 2013.

| Kultura

Nišvil obara sopstveni rekord

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Nisville-2012.jpg
Nišvil džez festival 2012.

Džez festival Nišvil oboriće prošlogodišnji rekord u broju održanih koncerata jer će ih na glavnom i pratećem programu u Tvrđavi, na keju, u regionu i Gerontološkom centru biti ukupno 81.

Direktor festivala Ivan Blagojević rekao je na konferenciji za novinare da je sa znatno manjim finansijskim sredstvima bilo teško održati nivo koji je Nišvil postigao pre nekoliko godina.

- Ministarstvo kulture je učinilo hrabar korak i kao izvinjenje nam ponudilo 3 miliona dinara, što je naš Savet odbio jer sumu manju od 5 miliona smatra uvredljivom i ponižavajućom. Njegovi članovi će se opet sastati u ponedeljak i videćemo šta će odlučiti - rekao je Blagojević.

On kaže da očekuje pomoć Grada koji je "solidno do 1. jula držao dinamiku", ali da je sada situacija drugačija, pa je, naglašava Blagojević, i bojazan od toga hoće li biti dovoljno novca za pokrivanje troškova realna. Nišvil Sa konferencije za novinare

Zbog nedostatka para najviše će "pretrpeti" program na "River stage-u" posvećen Šabanu Bajramoviću planiran za 14. avgust, jer će biti skraćen samo na 1 dan.

- Sudbina "Šabana" je da se ne ugasi i da preživi. Od drugog dana ćemo odustati jer nema pomoći, niko nema interesa da tradicija opstane - razočaran je Blagojević.

Osim na glavnoj bini, odnosno "Earth and sky stage-u", domaći i inostrani džez velikani će od 15. do 18. avgusta nastupati i na "Open" i "Welcome stage-u" na koje se ulaz neće naplaćivati, a svake večeri festivala, od ponoći do 4 sata ujutru, ljubitelji džeza moći će da uživaju i na "Jam stage-u" u dvorištu Banovine.

Tamo će, kao novina na ovom festivalu, od 13. avgusta biti održavane i džez predstave, a prateći program Nišvila sadrži i dva "Movie stage-a", "Jazzy fashion corner", tri izložbe, promocije knjiga, časopisa i stripova o džezu.

Danas je završeno prijavljivanje za učešće na muzičkim radionicama Nišvila na kojima će učestvovati oko 200 kandidata iz Srbije i desetak iz inostranstva. Stranaca ima i među prijavljenih 700 volontera od kojih je odabrano 300. Toliko će biti i akreditovanih novinara.

Organizatori kažu da je ove godine znatno povećano i interesovanje inostranih posetilaca. Ove godine prvi put su u ponudi i dvodnevne ulaznice

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: