Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 14. 11. 2012.

| Kultura

Nišvil ostao bez donatora iz Niša

Autor:P.B. i B.G.Izvor:Južne vesti
490x370-nisvil-kendi.jpg

Kompanija Filip Moris otkazala je donaciju Nišvilu za 2013. godinu i najavila da će taj novac preusmerti Gradu Nišu za proslavu Milanskog edikta.

Kako je Južnim vestima rečeno u ovoj kompaniji, njihova procena je bila da će obeležavanje 1.700 godina hrišćanstva biti ključni događaj naredne godine u Nišu.

Menadžer za odnose sa lokalnom samoupravom Filip Morisa Jelena Preradović, kaže je njihova namera bila da značajnije podrže aktivnosti gradskog Saveta za obeležavanje značajnog jubileja, a da su na raspolaganju imali ograničen budžet.

Ipak, Preradović nije isključila i mogućnost da Nišvil dobije deo novca namenjenog proslavi jubileja, ali da će to zavisiti od odluke članova gradskog Saveta.

Ivan Blagojević direktor Nišvil džez festivala nije želeo da komentariše nastalu sutuaciju, ali je potvrdio da je to bila jedina niška kompanija koja je poslednjih godina pomagala ovaj prestižni fastival.


Pare za projekte

Vredi pomenuti da je Grad Niš već otpočeo sa podelom novca za obeležavanje godišnjice potpisivanja Milanskog edikta. 

Početkom oktobra je raspisan poseban konkurs za dodelu sredstava iz oblasti kulture, a otvoren je do 10. decembra ove godine.

I mimo toga, Gradsko veće je prošle nedelje, bez ikakvih kriterijuma odlučilo da sufinansira projekat Narodnih novina "U susret Konstantinu" sa 2.5 miliona dinara.

Ovakvu odluku Veća osudila je Medijska koalicija, koju čine najveća novinarska i poslovna udruženja medija u Srbijie - NUNS, UNS; ANEM, Lokal press i NDNV.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nadrimajstor

    01:31 // 4. 12. 2012.

    Krajnje je vreme da se rešimo tog "Nišvila" i da kroz "Konstantinšvil" ustanovimo nove vrednosti.

  • Jovica Milosevic

    01:56 // 16. 11. 2012.

    Dragi Džezeri, kada u ovoj palanci ljudi shvate da je džez muzika za intiman i pristojan prostor/ zatvoren pre svega/i kada većina shvati da to nije izlazak u grad na pivo i kukuruz i ko zna šta još,možemo o nečemu diskutovati, koliko vas je bilo na prvim svirkama u Simfonijskom ork u osamdesetim godinama prošlog veka ??.KO se seća prvog sa Karl Hajnc Meklinom fenomenalnim Austrijskim saksofonistom i Marković-Gut bendom a o sešnima posle koncerata da ne pricam.Slažem se sa Acom i njegovim komentarom,svašta tu ima,pa onaj cirkus sa onim ponjavama i pregrađivanjem prostora !! a na bini Lary Corriel !! a o satnici svirki da i ne pricam pa Rozenberg trio !!, kao da svira tranzistor/ malo bolji/
    Nije dovoljno da dovedeš sexy Candy Dolpher ili Solomyna Byrka sa 260 kg,što reče John Mc Laughlin jednom davno na pitanje vrsnog novinara Pece Popovića, šta sluša u sl.vreme
    Comodores, Jetro Thyl ?? Jetro Thyl? imaju dušu kao ovo paklo Camela ! na stolu.Nije reč samo o palanačkom mentalitetu ! ve

    • Filip i Moris su Gej

      11:02 // 16. 11. 2012.

      Jovice, izvinite sto vam komentarisem status, ali ne znam sta je vasa poenta? Sve ste rekli, i nista. Prvo ime grupe se pise Jethro Tull, cisto da bi bilo jasno o kome pisete. Sto se muzicke zabave tice razdvojite 2 pojma.
      1. Festival (bilo koje muzike) na kome je sasvim u redu masovna posecenost, pa cak i toplo pivo, kukuruz, pljeske i kasnjenje nastupa...Na svakom vecem festivalu toga ima. Sve to treba da se svede na pristojnu meru. Kako Nis nema iskustva sa velikim muzickim festivalima uci se u hodu. Festival nema za cilj elitizam vec pravljenje publike. I jedan divan specifican ambijent u kome JaZZ i Nis idu jedan sa drugim. Budimo srecni sto u gradu gde se ubija zbog priloga za pljeskavicu imate i ovakav kulturni antipod.
      2. Jazz Koncerti u npr Sinfonijskom o kojima vi pricate nisu festival. to bi trebalo da budu koncertti u toku godine gde bi se dodatno edukovala publika i gde bi poznavaoci jazz muzike (onih 150 koliko ih u gradu otprilike ima) mogli da 'ostre usi'
      to su 2 pojma.

  • Dica

    13:33 // 15. 11. 2012.

    Dakle, kada pročitam komentare, ponovo shvatim 2 stvari :
    1. Niko nije prorok u svom selu
    2. Nekim ljudima nikad ništa nije po volji.

    Pošto i sam po nekad učestvujem u nekim organizacijama dešavanja, znam kolika je to muka (uopšte nije laganica, verujte, što veći festival, više glavobolja). I zaista, čitajući komentare, se pitam "za čije babe zdravlje se uopšte organizuje Nišvil?". Ali, to je, na žalost, tako niški....to je ta osnovna razlika između Niša sa jedne i Beograda ili Novog Sada sa druge strane. To je taj palanački mentalitet koji sprečava Niš da bude veliki grad. To što sami ne podržavamo jedni druge, nego pljujemo najstrašnije, a bez i posetimo i vidimo o čemu se radi. To je iz one edicije, da najviše pljuvanja po Nišu u Beogradu čujem od samih Nišlija...poturice gore od Turaka...
    I, da se razumemo, nije nam Beograd kriv ni oko aerodroma, ni oko besparice, ni oko ne znam čega sve....sami smo krivi, samo što je jednostavnije kriviti druge nego menjati sebe.

    • Zmaj Zmaj

      14:23 // 28. 6. 2013.

      Bravo.

    • Objasnjenje

      16:14 // 2. 12. 2013.

      Druze Dico,neko ko je bivsi osudjeni robijas a pritom je i sada pod sumnjom za utaju poreza i da ne navodim koje sve malverzacije,ne moze biti prorok ni u jednom selu na svetu osim ovde,ali ne za dugo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: