Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 9. 11. 2012.

Nišvil se odrekao nacionalnog statusa

490x370-nisvil.jpg foto: Petar Stošić

Niški džez festival ne želi više da bude festival od nacionalnog značaja, jer pomoć Ministarstva kulture nije na nivou tog statusa - saopšteno je iz uprave festivala.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • bla bla

    13:21 // 9. 11. 2012.

    Nis nije u Republici Srbiji, vec u Juznoj Srbiji! Nije je samo Juzna Srbija! Cim se predje severnije od Raznja ulazi se u drugu drzavu! Sto pre treba izglasati grb, zastavu i himnu Juzne Srbije i krenuti u proces internacionalizacije statusa Juzna Srbije! Dosta diktata sa Severa!!!

    • Macan

      16:00 // 9. 11. 2012.

      Juzna Republika glavni grad Nis...slazem se...mozda je vreme da se tako odvojimo od lenstina beogradskih :)

    • Republika Juzna Srbija

      20:52 // 10. 8. 2014.

      Od kad ja to pricam! Dosta vise krvopija i besnila! Dosta vise Beograd na vodi Nis u Blatu a Pirot,Vranje,Leskovac...ni da ne postoje!!! REPUBLIKA JUZNA SRBIJA!!!!!!!

  • Aca

    13:25 // 9. 11. 2012.

    Razumem ja da je ovo protest protiv vlasti koja nema razumevanja za jug Srbije, ali da li to znači da Nišvilu 17.000 eura nije potrebno i da se može i bez tih para?
    Kako će dugovi da se vrate, odakle?

    • Milan

      18:15 // 9. 11. 2012.

      Problem je u tome da nešto što je od nacionalnog značaja treba da dobije znatno više. 2 miliona dinara, koliko je isplaćeno ove godine, dobijaju razne organizacije po Srbiji za najrazličitije projekte koji nisu ni blizu tom nacionalnom značaju koliko je Nišvil.

      Ne kažem ja, treba podržati svakog ko nas vuče napred, ali zaista je smešno da jedan ovakav festival dobije podršku od države koliko i nevladina organizacija koja organizuje neki događaj mnogo manjeg kalibra (znam nekoliko primera).

      Digresija... Đilas je izjavio da je u Beogradu koalicija zasnovana na tome da, između ostalog, sve trudnice primaju punu platu i da svi osnovci dobijaju besplatne udžbenike. Pa vi vidite. Pare negde mora da odu, a Beograd je najbliži državnoj kasi. Tamo samo još asfalt da počnu da jedu i mogu da se osamostale... ne... čekaj... pa to nije hrana... hrana se proizvodi u ostatku Srbije.

  • marko markovic

    13:51 // 9. 11. 2012.

    S T R A Š N O . . .
    Zbog toga nam država i propada, što se pare ulažu u neke sasvim druge stvari iliti u džepove političara i mafijaša...

  • milan

    14:17 // 9. 11. 2012.

    evo dovedite Bojana exExit-a da napravi svetski festival od Nisvila samo ima kvaka Bojan ne radi festival bez miliomnske pomoci drzave i to u evrima ...
    ps . i kamo srece da Nisvil ima u organizaciji nekog ko ima makar pola snage i spospbnosti ko Bojan i to bi bio festival.

    • theLab

      16:05 // 9. 11. 2012.

      Na žalost Nišvil ima Ivana Blagojevića koji je dokazao koliko mu je bitan Nišvvil, ako on ne nabere para od države koliko je planirao onda neće ni biti nišvila, pa nije lud da radi a da zaradi siću

    • Milan

      16:12 // 9. 11. 2012.

      A sta fali organizaciji Nisville-a? Budi konkretan, isuviše je lako sedeti kod kuće i kuckati sarkazme po Internetu. Hoćeš reći da Nisville nije svetski festival?

    • Milan

      16:16 // 9. 11. 2012.

      Lako je sedeti kod kuće i pisati sarkazme po Internetu...budi konkretan ako si već počeo, šta fali organizaciji Nisville-a? Hoćeš da kažeš da Nisville nije svetski festival?

    • Milan Marković

      16:17 // 9. 11. 2012.

      Lako je sedeti kod kuće i pisati sarkazme po Internetu...budi konkretan ako si već počeo, šta fali organizaciji Nisville-a? Hoćeš da kažeš da Nisville nije svetski festival?

    • Dusan

      16:18 // 9. 11. 2012.

      Sta si hteo da kazes, da je Bojan sposoban kao takav ili da je "sposoban" zahvaljujuci novcu?

    • Aca

      07:33 // 10. 11. 2012.

      A zbog čega Nišvil nije "svetski festival"? Nišvilu dolaze učesnici iz svih krajeva sveta, od Japana do Južne Amerike. Šta uopšte znači "svetski festival"? Je l' fale pijani Britanci da povraćaju na ulici pa da se Nišvil proglasi "svetskim"? Na Nišvilu ima Britanaca ali nisu pijani. Od "svetskih" imate Exit i Guču. Mislim da Nišvil ne bi trebao da liči na njih i u suštini Nišvil je trenutno festival kakav bi trebao da bude, još kad bi se vratio na letnju pozornicu.
      Druga stvar je to što ima dosta "misterija", ima puno "rupa" gde "cure" te pare koje dobijaju od države tj od nas, možda tako mora da bude ali meni se to ne sviđa.

    • Aca

      07:43 // 10. 11. 2012.

      >... Nišvil je javna manifestacija i ovakve polemike su normalna stvar, organizatori su javne ličnosti i kao takvi trebaju da budu otvoreni za kritike, dobre ili loše. A mi obični građani, obveznici PDV-a, imamo pravo da izrazimo svoje mišljenje. Mislim da je Nišvil opstao svih ovih godina zbog kvaliteta publike a ne kvantiteta. Masovni festivali zahtevaju veliki novac i čim izvor "presuši" gasi se i festival kao takav, to je moje mišljenje.
      Nego, nešto mnogo ima ovih "Milana" :)

    • Milan Marković

      17:07 // 10. 11. 2012.

      Izvinjavam se, pokusavao sam da posaljem komentar, nisam uspevao, a onda se posle 5 minuta pojavio moj komentar 3 puta...
      "Na žalost Nisville ima Ivana Blagojevića..." - Pa taj čovek je osnivač Nisville-a. I istrajao je svih ovih godina, da bi opet neko ko nema pojma na sta je sve nailazio Nisville iz godine u godinu i pored svega toga rastao i rastao i sve je kvalitetniji, kenjao o organizatorima iz ko zna kog iskompleksiranog poriva. Jel se seca neko Nisville radija mozda? Čovek radi najnormalniju stvar time što Nisville-u povlači nacionalni status jer prosto nije dupeuvlaka.

  • Milan ILic

    14:31 // 9. 11. 2012.

    Svakako, nam drzava ne bi propadala, da se samo svira i peva - k'o na Kubi( nemaju ni za goli zivot al, pesma, svirka)
    Na nesrecu, nas narod kratkog daha i mentalnog dometa, prekopirava sve pogresno.
    U osnovi toga je zapravo, i mentalna i fizicka tromost i nezeljenost da se nesto promeni i rizikuje.
    Zato se i na svim TV kanalima propagiraju talenti(kojima se nakon pobede gubi svaki trag)> sve se ori od pesme, svirke i radosti.
    A u realnosti nema perspektive, osim za politikante, koji na sve ancine pune samo svoje dzepove.

  • vlada miljkovic

    20:03 // 10. 11. 2012.

    Mozda nece da daju pare,bila je frka da je direktor Nisvila utajio porez,eko kaze 20 miliona dinara,nekenovine 25 miliona dinara,vise se nisa nezna u ovoj zemlji, 25,doduse nije dokazano.Da su nam je sudstvo brze pa da ga oslobode optuzbi i da li bi mu novac.
    Najvervatnije hoce neko da se ugradi.

  • vlada miljkovic

    20:08 // 10. 11. 2012.

    Ma u pitanju sto je poreska policija nesto cackala i nasla da nije placen porez i oni s bili umesani u sve i svasta.Da li bi oni Nisvilu novac,nego sada mora da se vidi dokle je stalo sa istragom.Vervatno je neki finansijski inspektor ucenjivao direktora Nisvila i obecavao mu da se nece saznai.I sada Ivan ni kriv ni duzan zbog nase policije.

  • Nikola Jovanovic

    13:35 // 30. 4. 2013.

    pa da se radi o festu ili exitu to bi finansirali koliko treba,sto li da daju pare jadnoj jugi kad nas i onako smatraju gradjanima koji vise ne pripadaju ni jednoj grupi

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: