Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 20. 5. 2017.

| Kultura

"Nišvil" traži volontere za predstojeći festival

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Volonteri Nišvila
Ove godine angažovaće 300 volontera; Foto: NIšvil

Ljudi iz zemlje i inostranstva koji žele da budu deo čuvenog niškog džez festivala, mogu da se prijave za pozicije pomoćnika vođe tima, domaćina muzičara i publike, poslove marketinga, tehničke podrške, obezbeđenja, logistike i ostale koji će obezbediti funkcionisanje „Nišvila”. Konkurs je otvoren do 7. jula.

Iz organizacije festivala kažu da će ove godine angažovati 300 volontera koje će rasporediti u 12 sektora.

"Nišville" festival poziva sve zainteresovane volontere i volonterke iz zemlje i inostranstva, koji moraju imati minum 15 godina starosti, da se prijave za volontiranje i svojim angažmanom doprinesu realizaciji događaja i postanu deo velike muzičke manifestacije – navode iz "Nišvila".

Volonteri bi, dodaju, trebalo da budu angažovani od 4. do 14. avgusta, dok glavni program festivala traje od 10. do 13. avgusta.

Angažovanje je organizovano smenski i odvija se po svim pravilima volonterskog menadžmenta, a u skladu sa Zakonom o volontiranju Republike Srbije – dodaju.


"Nišvil" radi sa volonterima 8. godinu

Kroz volonterski program festivala, navode iz "Nišvila", od 2010. do sada je prošlo oko 2.500 ljudi.

Za sve ove godine volonterski tim je okupio mlade iz preko 120 različitih gradova zemlje i inostranstva. 2012. godine je tim dobio priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos promociji i razvoju kulture, a krajem 2013. je volonterski program proglašen od strane Krovne organizacije mladih Srbije za najbolji omladinski projekat u toj godini – ističu organizatori Nišvila.

Prijavni formular se preuzima sa sajta Nišvila ili na linku, a pošto se popuni, uz priloženu fotografiju šalje se na mejl [email protected], na koji zaiteresovani mogu poslati i pitanja o ovom programu.

Kandidati koji budu ušli u uži izbor biće kontaktirani za intervju isključivo mejlom u roku do 7 dana po zatvaranju konkursa, a kako kažu, nepotpune i zakasnele prijave neće razmatrati. Intervjue će, dodaju, održati u drugoj polovini jula.

Sektori u kojima će biti angažovani volonteri:

Pomoćnik vođe tima - Obavlja aktivnosti vezane za pomoć i podršku tim lideru u upravljanju sektorom;

Domaćin publike - Obavlja aktivnosti u festivalskom objektu vezane za doček publike, od pregleda karata do usmeravanja i sprovodjenja u festivalskom prostoru;

Domaćin muzičara - Obavlja aktivnosti vezane za doček muzičara, od pratnje do i sa festivalskog objekta do pružanja potrebne podrške i pomoći;

Bubamara - Obavlja aktivnosti domaćina zvanica i one su vezane za doček gostiju u VIP sektoru, uz pružanje potrebne podrške i pomoći. Bubamara je zaštitni znak volontera;

Pčelica - Obavlja aktivnosti vezane za realizaciju protokola tokom centralnih i pratećih festivalskih dešavanja, od dobrodošlice i podele poklona do uručenja festivalskih nagrada. Pčelica je zaštitni znak volontera;

Marketing - Obavlja aktivnosti koje se tiču reklame festivala, od aktivnosti vezanih za postavku reklama i pripremu reklamnih poklona do aktivnosti na reklamnim pultovima;

Pres - Obavlja aktivnosti koje se tiču organizacije i realizacije pres službe festivala;

Tehnička podrška - Obavlja aktivnosti vezane za podršku u pripremanju bina na centralnom festivalskom prostoru;

Logistika - Obavlja aktivnosti vezane za podršku tokom pripreme i realizacije pratećeg festivalskog programa;

Ketering služba - Obavlja aktivnosti vezane za osveženje i ishranu učesnika festivala;

Radionica - Obavlja aktivnosti vezane za organizaciju prostora i učesnika festivalskih radionica, kao i pratećeg edukativnog matine programa;

Obezbedjenje - Obavlja aktivnosti redarske službe vezane za podršku službi obezbeđenja u festivalskom prostoru.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: