Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 14. 8. 2012.

| Kultura

Nišvil u Pirotu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
Džozef Bovi; foto: blues.gr
Džozef Bovi; foto: blues.gr

U organizaciji Nišvila i u Pirotu će 19. avgusta na gradskom trgu biti održan koncert koji je propratni deo ovog festivala.

Legedarni džezer Džozef Bovi je verovatno najveće ime koje je ikada sviralo u Pirotu. Pored njega na bini će biti i basistkinja i kontrabasistkinja Kim Klark koja i svira u njegovom bendu „Defunkt“.

Pirotska publika moći će da vidi i fank bend „Nango Duende“, ukrajinski vokalni sekstet „Jazzex“ i domaći bend „Kafe ball“.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević kaže da je organizacija pratećih koncerata u gradovima oko Niša pokušaj da se napravi šira priča.

- Drago mi je da sada možemo da i pirotskoj publici prikažemo vrhunske muzičare. Ljudi iz lokalne samouprave su me prijatno iznenadili jer su oduševljeno prihvatili ideju. Ovakvim povezivanjem možemo da stignemo i do cilja, a to je da Niš sa okolnim gradovima 2020. postane evropska  prestonica kulture. Znam da su za to zainteresovani i Beograd i Novi Sad, ali trenutno smo u prednosti i sa organizovanjem ovakvih događaja mi smo na dobrom putu - kaže Blagojević.

Pirotski Dom kulture daće logističku podršku pri organizaciji koncerta.

- Mi smo i ranijih godina pokušali da ostvarimo saradnju sa Nišvilom i sada je ona realizovana na obostrano zadovoljstvo. Imamo zajednički cilj, a to je da Piroćancima ponudimo kvalitetan program - kaže Miško Ćirić, direktor Doma kulture.

Koncert na gradskom trgu počinje u nedelju 19. avgusta u 19 časova.
 


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: