Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 15. 7. 2021.

| Kultura

"Nišvil" još čeka zvaničnu dozvolu Kriznog štaba, ogranizatori kažu da su najmanje rizičan festival

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
Nisville otvaranje (5 of 6)
Nišvill najmanje rizičan festival, kažu organizatori;foto:privatna arhiva

Iako još nisu nisu dobili zvaničnu dozvolu Kriznog štaba za održavanje festivala, direktor Nišvila Ivan Blagojević smatra da održavanje ovog džez festivala nije upitno. Nakon Exita ne smatraju da će Nišvil biti problem, ali očekuju da će broj prodatih karata biti drastično manji u odnosu na ranije godine.

Blagojević ističe da je publika koju očekuje uglavnom starija i vakcinisana, te da neće biti velikog rizika.

Starija je publika tako da je kod nas 60 odsto publike već vakcinisano. Nemamo mi toliko mladih kao Exit i Love fest, plus imamo mogućnosti da držimo i razmak i sve. Mi smo najmanje rizičan festival, ne očekujemo da će ikakvog zatezanja biti za nas - ističe Blagojević.

Još ne znaju pod kojim uslovima će biti dozvoljeno održavanje, ali ne smatraju da će festival u Nišu nakon masovnog Exit festivala biti problem. Ono što organizatore svakako brine je finansijska strana i prodaja ulaznica.

Veći problem je da li će se ljudi odlučiti da u tako nekim uslovima kupe kartu, očekujemo drastičan pad prodaje karata i svega ove godine - kaže Blagojević.

Podsetimo, prvi veliki festival od početka pandemije bio je Arsenal fest u Kragujevcu, a nakon toga održan je i Exit. Glavni program Nišvil džez festivala biće održan od 12. do 15. avgusta, a osim Stone Raiders-a koji će nastupiti na otvaranju, najavljeni su i Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Goran Bregović u pratnji Nišvil Big Band-a, The Horny Funk Brothers ft. Hubert Tubbs kao i Kanda, Kodža i Nebojša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    18:36 // 15. 7. 2021.

    Ovaj se samo nesto zali i kuka

    • Smuk

      10:03 // 16. 7. 2021.

      @Nislija : Kako da se ne žali i da ne kuka ? Treba platiti sve one koji nastupaju i koji nas na trenutak podignu iz blata i užasnog sivila ! Za Kulturu se izdvaja 0,2% iz Budžeta Srbije ... a iz nepostojećeg Budžeta "grada" Niša izdvaja se ... samo za plate neradnika /koji vode brigu o "gradjanima" i njihovim "potrebama"/ i ... za ručkove po kafanama ! Za sve to plaćaš i ti ... valjda !

  • Ska

    16:01 // 15. 7. 2021.

    Festival ce sigurno biti odrzan cim sve ovo ostalo ide bez problema.
    Mene samo zanima kao nekog ko cuva kartu jos od prosle godine kada ce konacno izaci kompletni popis bendova za glavni deo festivala i popis bina jer kao neko ko jako voli novu midnight/hip hop binu osecao bih se bas lose ako nje ne bude a bude gomila onih bina van tvrdjave.
    Prosto ajmo Nišvile malo više podataka o festivalu.

    • Name

      21:17 // 15. 7. 2021.

      Пусти фестивал, пусти хип-хоп, прочитај неку књигу, корисније ће ти бити

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: