Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 30. 4. 2018.

"Nišvilu" 3 miliona iz republičkog budžeta, organizatori kažu nedovoljno

Nišvil "Nišvil" će ove godine sa pratećim programima trajati 10 dana; foto: Vanja Keser

Iako ove godine dovodi u Niš zvučna imena poput bendova "Gipsy Kings", "Inner Circle", "Matt Bianco", i izvođače kao što su Omar Hakim i Lisa Simon, Nišvilu je iz Ministarstva kulture za organizaciju ovogodišnjeg festivala odobreno svega 3 miliona dinara. Da ova cifra nije u skladu sa značajem niškog džez festivala, smatra i direktor "Nišvila" Ivan Blagojević.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nisvil je blago Nisa

    10:17 // 30. 4. 2018.

    Svake godine kupujem komplete, to sam uradio i za predstojeci Nisvil. Ali selekcija izvodjaca mora da bude bolja kako godine prolaze. Ne izvodjacima od kojih je jedva ostalo samo ime ili koji su pozvani jer su u srodstvu sa nekim poznatim izvodjacem ili jer su saradjivali sa nekim velikanom. Pogledajte Arsenal Fest u Kragujevcu. Koliko oni novca dobijaju? Sve ovo govorim kao ogroman fan Nisvila.

    • Umetnik

      14:39 // 30. 4. 2018.

      Neuporediva kategorija. Ne mogu da se stave u isti koš festivali zabave i festival koji popularizuje umetnost. Umetnost je oduvek imala mecene, a to što ih danas nema je sasvim drugo pitanje.

      Nekad je država davala poreske olakšice donatorima kulture, zašto to više nije tako... verovatno otud što to više nije suštinsko opredeljenje.

  • Овца за шишање

    10:31 // 30. 4. 2018.

    ЋутЕте си, од когА је, добрО је! Познато је колкО овА влас води рачУњ од културу!

  • Haruki

    10:40 // 30. 4. 2018.

    Festival mora da bude komercijalan, da sam sebe izdržava i da pri tome i svake godine zaradi. To je jedini način da se on razvija i u pogledu kvaliteta i širine. Nije cilj da se uzmu pare iz budžeta da bi se pokrio manjak, onda svaki koncert treba dotirati iz budžeta. Treba sagledati zašto takav festival nije samo-održiv. Veliki sam fan Nišvila, on je retko dobra stvar i želim mu svu sreću!

    • Natali

      12:58 // 30. 4. 2018.

      Slažem se.Potrebna je bolja organizacija i planiranje marketinga van Srbije.Festival ima potencijal da bude još bolji ali se dosta toga radi amaterski

    • Umetnik

      14:34 // 30. 4. 2018.

      Neuporedive kategorije sa nišlijama su Guča, EXIT, Arsenal itd. iz veoma prostog razloga jer su svi oni festivali zabavale, a Nisville je jedini posvećen vrhunskoj umetnosti. Komercijalizacija umetnosti je, a tu smo verujem saglasni, u najmanju ruku diskutabilna. Ne biva samoodrživost bez uštrba na kvalitetu.

  • Pavlo

    13:52 // 30. 4. 2018.

    Ma kakvi za trange frange i to je mnogo , Bio sam protiv Smiljka i organizovanja seoskih susreta u tvrdjavi , sad vidim da sam pogresio , jer bolje da mi jurimo praci pa ko ga pre uvati za nagradu nego li da bude obrnuta situacija kakva je sada

  • Bruno

    14:25 // 30. 4. 2018.

    Pogledajte samo koliko sredstava namenjenih za kulturu i kulturne manifestacije završi u beogradu, oko 75-80℅. A najcrnje od svega toga da neke ne zaslužuju ni da se pomenu. Država u svim segmentima ima omalovažavajući odnos svemu što nije u beogradu, sem možda nešto u odnosu na Exit, Frušku Goru, Kopaonik i Zlatibor. To je sve što ih interesuje van beograda. Takav je i sa Niškim aerodromom.

  • Kole

    15:30 // 30. 4. 2018.

    I to im je mnogo, neka počnu da naplaćuju ulaz u tvrđavu kako su najavili prošle godine pa neka tako napune budžet za organizaciju. Ako već traže pare neka javno obelodane troškovnik celog festivala da se vidi gde, kome i koliko ide novac.

  • Cujte Srbi

    15:35 // 30. 4. 2018.

    Ponavljam ono sto sam vec napisao na drugim portalima u vezi ove teme.Kao sto rekose stari Dubrovcani pre 5,6 godina nezadovoljni kulturnim stanjem u kom se grad nalazi:,,posle ovih ratova,dosli neki drugi ljudi preko planina,kultura im nepoznanica,,Tako i kod nas.Nije Beograd beogradski.Dosli ,,neki drugi ljudi,,seli u fotelje i misle da se,,kultura deli,,Ne shvataju oni sta je ,,Nisvil,,

  • JazzAIR

    15:42 // 30. 4. 2018.

    Onog momenta kada Nišlije budu platile kartu 100 EVRA, Nišvil će postati KOMERCIJALAN !

  • #SvetuSeNeMožeUgoditi

    19:59 // 30. 4. 2018.

    Na stranu sa programom nego kol'ko beše košta pivo na Nišvilu?!
    Sto kinte, sramota, mora to skuplje!!!
    Barem 200, a kartu na ulazu u Tvrđavu obavezno da naplaćuju.

    Novca bi bilo kad ni voda ne bi mogla da se unese,
    a kamoli pivo il ko šta pije kao sad širom tvrđave...

    Opet, sa druge strane nekima ni to ne valja ... tužno :(

  • BATA

    20:43 // 30. 4. 2018.

    Prica je ista ko sa aerodromom.Nisvil se godinama razvijao i kada je dostigo nivo internacionalnog poceo da ugrozava prestonicki dzez festival dobio je po usima,i od cuvenog Tasovca.Sve se razvija dok je u rangu provincije u pravom smislu te reci.Moramo nauciti lokalne politicare da im prva rec u diskusijama bude Nis i njegov razvoj a za tako nesto nema politike.Dosta prestonickog zaglupljivanja.

  • savetodavac

    02:49 // 1. 5. 2018.

    Organizatori i njihove gospodje treba da se prelete u vladajucu stranku, a ne u koaliciju...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: