Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 18. 5. 2022.

“Nišvilu” sada traže kiriju i za prostor ispred muzeja ili će ukloniti eksponate

Nišvil džez muzej Eksponati ostaju ako organizatori plate zakup; foto: Zoran Ćirić

“Folksvagen buba”, kontrabas, saksofon i drugi eksponati ispred Nišvil džez muzeja ipak nisu opasni po građane, kako je ranije procenila Komunalna inspekcija, navode organizatori festivala pozivajući se na novu odluku inspekcije. Ali, da bi eksponati tu i ostali, inspekcija sada traži da Nišvil plati Opštini zakup prostora ispred muzeja, iako Gradu već plaćaju kiriju za muzej.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • sarkazam

    11:03 // 18. 5. 2022.

    neprofitabilna institucija? godinama dobijaju pare od grada, netransparentnost u poslovanju, lokal po promo ceni u tvrđavi i sad još i hoće da izbegne odluke grada. I mi privrednici moramo po odluci da plaćamo oglašavanje i to što je postavljeno na našim lokalima kao i zauzeće javne površine

    • Bla bla

      14:29 // 18. 5. 2022.

      Kako vi, privrednici, promovišete Niš? Koja ste to kulturna dešavanja organizovali? Godinama ste stavljali stolice i stolove gde vam padne napamet, umalo ih niste kačili na lampione, zarađivali na radnicima (koji su nekim čudom uvek na probnom radu). I treba da plaćate.

    • preduzetnik

      15:47 // 18. 5. 2022.

      S obzirom da si privatnik, znači da si profitabilan i treba da plaćaš. Kad ti dovedeš toliko turista u grad kao oni, onda registruj udruženje građana u kulturi ili još bolje za sport, pa nećeš morati da plaćaš zakup prostora.

  • Steva n

    11:34 // 18. 5. 2022.

    'Ajde da umesto toga napravimo muzej turbo folka ili još bolje klonju ali bez odvoda i kad se napravi velika gomila da se takmičimo u skakanju.

  • Luta

    11:45 // 18. 5. 2022.

    Neko je izgleda bacio oko na festival....

  • jug

    12:25 // 18. 5. 2022.

    Nema veceg neprijatelja Nisu od samih Nislija. Izvucite se iz tog palanackog klisea i dajte razmah gradu da bude grad. On to zasluzuje. Nekada je bio razvijeniji odNovog Sada. A gde je sada.

  • Aleksandra

    12:35 // 18. 5. 2022.

    "Kako sam sistematski uništen od idiota"... Uništavaju grad i festival koji je svetski poznat. Najgora gradska vlast ikada, najgori gradonačelnik ikada! Neki ljudi su toliko gordi i oholi, istovremeno malograđani, da ne žele da ostave iza sebe nešto dobro. Komunalci rekoše da su eksponati nebezbedni, šta onda reći za Trg kralja Milana, nebezbedan za prolaznike tokom tropskih i mraznih dana.

  • Како & Зашто

    13:43 // 18. 5. 2022.

    експонати промовишу, пре свега, Ниш - КАКО и зашто.

  • Mića

    13:56 // 18. 5. 2022.

    Znači platiš zakup i onda je bezbedno!? Ma jel moguće?

  • Bojan Pliberšek

    14:03 // 18. 5. 2022.

    Šta da kažem. Ovakve stvari su atrakcija za turiste i u stvari trebali bi dobiti poticaje. Ali sjebače birokrati sve, kao što su i staro groblje, gde mom dedi više groba ne pronađem. Lep pozdrav iz Ljubljane, Bojan

  • Robin Hud

    14:14 // 18. 5. 2022.

    Umesto da im daju besplatno prostorije i taj prostor, jer reklamiraju ovaku unisten grad za posetu stranaca, oni gledaju na svaki nacin da ih ugase, jer su takve instrukcije iz Bg koji hoce da promovise njihov dzez festival

  • Niški

    14:18 // 18. 5. 2022.

    Neka se Blagojević lepo kao svaki pošteni čovek učlani u SNS, pa će sve to da dobije besplatno kao Sima Spasić.

  • Kaficar

    14:39 // 18. 5. 2022.

    Nisvil je zaduzio grad, bez njega ne bi bilo zivog pileta leti. Mene zanima da li ce i kafic na Pozornici da placa zakup zemljista ili su oni izuzeti?

  • Ja licno

    17:50 // 18. 5. 2022.

    Pa neko bacio oko na amam. Kakvi su na vlasti dobro da festival I opstaje. Da treba neka seljana da se finansira iz budzeta za nekog partiskog druga tada bi moglo sve. Tako je to kad Nis godinama nema pravog Nisliju na celu grada.

    • Torpedo

      19:30 // 18. 5. 2022.

      Sve ovo sto si napisao, apsolutno je tacno ! I, ne zaboravi, da je Blagojevic surovao sa sns, da bi odrzao festival i dobijao pomoc ! Posteni ljudi,organizatori od reference, upozoravali su ga, ali u borbi za svaki dinar, poklekao je ! E, sad ,ide ucenjivanje, jer je prosvecen narod zvizdao i Bulatu i Sokobanjki, pa su nagrade davali u vecnici.

    • Surovanje

      23:05 // 18. 5. 2022.

      Nisvil surovao sa SNSom? Haha pa da je tako, imali bismo Woodstock u Nisu a ne festival koji stagnira iz godine u godinu

  • Betonka

    20:52 // 18. 5. 2022.

    Kad pomislis da su dotakli dno,oni te iznenade da mogu jos dublje.Prosto se pitam jel ovo neko zezanje ili je cirkus Montija Pajtona ili nesto treće?

  • Vesna

    00:04 // 19. 5. 2022.

    Kakvo reketiranje!

  • Billy The Kid

    05:29 // 19. 5. 2022.

    Izmesti sve manifestacije sa tvrđave. Na Vržini napraviti veliku koncertno-manifestacijsku površinu, gde bi se održavali svi događaji. Od Niškog proleća, leta. jeseni i zime , do filmskih susreta i Nišvila.

  • Mile

    09:54 // 19. 5. 2022.

    Ako može da se iseli muzej Američke kulture iz Turskog kupatila, da ja otvorim muzej Zastavinih automobila, i kiriju ima da plaćam redovno.

  • Мина

    13:53 // 19. 5. 2022.

    Па , шта је ту спорно.Они плаћају закупнину за музеј, али не и за јавну површину испред.Нека плате.По тој логици сви кафићи не би требало да плаћају закуп простора испред свог објекта, а богами плаћају и закупнину локала, ако немају свој и сваки квадрат испред њега.Има "Нишвил" за толико, нека не кукају стално како немају средстава за одржавање овако важног фестивала и изигравају сиротињу.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: