Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 18. 5. 2018.

| Kultura

“Noć muzeja” na 4 lokacije u Leskovcu

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
narodni muzej leskovac
Vrata muzeja za posetioce otvorena od 17 do 1 sat posle ponoći, foto: B. Antić

Predavanja, radionice, koncerti, predstave i izložbe obeležiće ovogodišnju “Noć muzeja”, a pored glavnog objekta koji će za posetioce 19. maja biti otvoren do 1 sat posle ponoći, Leskovčani mogu besplatno uživati u programima u Gradskoj kući, Muzeju tekstilne industrije u Strojkovcu i Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović”.

Posetioci u ovoj noći, u Muzeju tekstilne industrije u Strojkovcu, mogu videti stalnu postavku, dok će dinamičnije biti u Narodnom muzeju i Gradskoj kući. Od 19 i 20 sati, kažu organizatori, u Muzeju će se održati radionice za decu, a od 21 sat posetioci će moći da uživaju u koncertu učenika Muzičke škole “Stanislav Binički”.

Spremili smo 2 radionice za decu "Moja knjiga - muzejska priča" i "Kad porastem biću kustos". Nakon toga sledi koncert, a od 20 sati posetioce će kroz postavku Muzeja sprovesti stručnjaci zaposleni u ovoj ustanovi - kažu organizatori.

U Gradskoj kući najmlađi će od 18 sati moći da uživaju u predstavi “Ljubav u Leskovcu”, nakon čega će za sve posetioce biti održan koncert vokalne grupe “Libero” i gradskog hora “Ruzmarin”, kao i izvedba “Zorke Mantine” i radionica “Muzejski igranjac”.


“Noć muzeja” i u leskovačkoj Biblioteci

Pored bogatog programa koji godinama 19. maja, na nekoliko lokacija, priprema Narodni muzej u Leskovcu, za najmlađe je likovne radionice, izložbe, dramski kolaž i koncert pripremila i Narodna biblioteka “Radoje Domanović”, koja će takođe za posetioce biti otvorena do 1 sat iza ponoći.

Program Biblioteke, kažu organizatori, počeće u 17 sati likovnom radionicom “Kad smo bili veliki”, koju će voditi slikar Bratislav Anđelković, poznatiji kao Bata iz Vučja.

Posetioci će, pored učestvovanja u likovnoj radionici, moći da vide virtuelnu izložbu “Čitanka”, ali i izložbu fotografija dece koja su učestvovala u aktivnostima Biblioteke od 1968. godina do danas - kažu organizatori.

Dramski kolaž “Svašta umem”, u kojoj učestvuju učenici 4 osnovne škole, počinje u 18 sati, a od 20 sati svi posetioci moći će da uživaju u koncertu muzičkog hora “Zvezdice”.

Podsetimo, ove nedelje se u Leskovcu održava manifestacija “Muzeji za 10” u okviru koje građani mogu videti različite sadržaje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: