Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 15. 5. 2014.

| Kultura

"Noć muzeja" na više lokacija u Leskovcu

Autor:Ana JovanovićIzvor:Južne vesti
noc-muzeja-leskovac-2.jpg
Ovogodišnja "Noć muzeja" biće održana u subotu, 17. maja

Noć muzeja biće obeležena u Leskovcu 17. maja na više lokacija, od 18 časova do 2 sata nakon ponoći.

Pored leskovačkog Narodnog muzeja, svoja vrata za posetioce otvoriće i Istorijski arhiv, Centar za ekonomiku domaćinstva, Škola za tekstil i dizajn, Narodna biblioteka,  Foto klub Leskovačkog kulturnog centra, Muzička škola “Stanislav Binički”, kao i veći broj osnovnih škola.

U okviru programa Narodnog muzeja nastupiće gudački kvartet “Leđero”, ženska vokalna grupa “Neven” i hor “Biseri”, a učenici pečenjevačke Osnovne škole izvešće scenski prikaz “Dodola”.

- Sugrađani će moći da pogledaju i stalne postavke Muzeja, akvareler Đorđa Simića, izložbu fotografija “Šumski duh” Aleksandra Antića i izložbu dečjih radova sa radionica koje su održane u ovoj i protekloj godini u muzeju - kaže Slađana Rajković, kustos Narodnog muzeja u Leskovcu.

Centar za ekonomiku domaćinstva sa programom počinje u 19 časova, otvaranjem izložbe starih kuhinjskih eksponata.

- Prelo počinje od 20 časova u izvođenju članova Kluba prijatelja pri Udruženju penzionera Leskovac, nakon čega će se održati radionica izrade slavskog kolača – kaže direktorka Gordana Marković.

Prema rečima urednice u Leskovačkom kulturnom centru Vesne Đorđević, Foto klub je ove godine pripremio prezentaciju fotografija najeminentnijih fotografa sa prostora bivše Jugoslavije koja će početi u 19:30h na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra. 2

Istorijski arhiv, koji  po prvi put učestvuje u Noći muzeja, pripremio je Izložbu dokumenata  od 1890. do 1945. godine Škole za tekstil i dizajn u kojoj će, u Noći muzeja, u samim učionicama, biti organizovane kreativne radionice iz kaligrafije, crtanja i slikanja i  fotografije.

U Narodnoj biblioteci, između ostalog, posetioci će moći da pogledaju izložbu radova  učenika Osnovne škole “Vasa Pelagić”, kao i umetničkog nakita Bojane Micić i unikatnih rukotvorina studenata Visoke strukovne škole za tekstil.

- Na kraju će biti održan koncert na kojem će biti izvedene pesme EKV-a pod sloganom “Mi menjamo dan za noć” - kaže bibliotekarka Ana Cvetanović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: