Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 10. 8. 2023.

| Kultura

Nova himna "Nišvila" delo niškog džezera

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti

Džez muzičar iz Niša Mihailo Tatić napravio je pesmu Coming Together koja će od ove godine biti zvanična himna Nišvil džez festivala. Varijacijama iste teme, Mihailo kaže, da je želeo da predstavi iščekivanje i početak festivala.

Iako je prvobitno zamišljena kao muzički intermeco između nastupa, Tatić navodi da su organizatori Nišvila bili prezadovoljni, proglasivši je novom himnom festivala.

Pesma nije samo jedna tema koja se ponavlja i koja bi trebalo da služi da ne bude tišine između nastupa, već ima svoju priču, kako u zvučnom, tako i u audio-vizuelnom smislu. Organizatorima se pesma mnogo dopala i njihovom željom, posetioci Nišvila često će je slušati na festivalu, a ne samo između pesama - kaže Mihailo.

Ističe da je pesma nastala improvizacijom, koja, kako je rekao, čini njegov koncept stvaranja instrumentalne muzike.

Jedina ideja koju sam imao od početka je da istom temom počnem i završim pesmu. Pesma počinje jednom temom, a prelaskom na različite varijacije, želeo sam da predstavim jedan dan na Nišvilu, iščekivanje koncerta, a u poslednjem delu muzika je nežnija i predstavlja početak festivala - kazao je Mihailo Tatić.

Saradnju sa džez festivalom ovaj 30-godišnjak počinje 2013. godine nastupom na Welcom bini, da bi naredne dve godine sa bendom Jam Station bio zvanični promoter Nišvila u Srbiji i inostranstvu. Svojim nastupima je, prethodnih godina i otvarao i zatvarao Nišvil džez festival.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tutankamon

    17:02 // 10. 8. 2023.

    Bravo komsijo, tisvra na vops da proslavimo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: