Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 6. 5. 2016.

| Kultura

Nova japanska džez zvezda Yuichiro Tokuda na Nišvilu

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
japanjazznisville
Kvartet iz Japana poslednje večeri festivala; foto: Nišvil

Poslednje večeri Nišvil džez festivala u nedelju 14. avgusta, publika će moći da čuje kvartet “Ralyzzdig” koji predvodi nova zvezda japanske džez scene, saksofonista, pevač i kompozitor Yuichiro Tokuda.

Nakon studija na Muzičkom koledžu Berkli u Bostonu, Tokuda se vraća u Kapan i već prvim albumom zauzima značajno mesto u svojoj domovini, koja je, inače, jedna od najvećih svetskih džez tržišta, kažu u Nišvilu.

Naziv benda “Ralyzzdig” je kovanica sastavljena od reči “ray”, “lyrics”, “jazz” i “dig”, a ima značenje “to dig into Jazz that sends out hot ray and touches the heart with lyrics”.  Osim Tokude, članovi sastava su i Shunichi Yanagi - klavir, Tomoya Ohgaki - bas i Yuto Maseki - bubnjevi - navode organizatori.

Yuichiro-Tokuda-(2) Yuichiro Tokuda; foto: NišvilleGrupa redovno nastupa na najznačajnijem džez festivalu “Yokohama Jazz Promenade”, a Tokuda sa svojim bendom ili kao gost u drugim projektima  za sobom ima turneje i festivalske nastupe širom Azije, Evrope i Severne Amerike.

Od strane magazina “Canadian music week” nastup ovog benda na Toronto jazz festivalu 2013. godine ocenjen je kao najbolji u konkurenciji više od 1.000 bendova uz konstatacije da je ovaj sastav “drim tim” svakog producenta ili snimatelja, kao i da su svi ljubitelji savremenog džeza koji su propustili nastup ovog benda propustili najbolji nastup festivala - navode u “Nišvilu”.

Prema njihovim rečima, u recenziji magazina “Jazz Life” njihov album “Initial Impulse" ocenjen je kao “sečivo aktuelnih džez formi”, a recenzije narednih albuma sastava po pravilu su bili okarakterisani kao remek-delo.

Yuichiro Tokuda & "Ralyzzdig" - Brings Me Southern Distance

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: