Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 11. 7. 2018.

| Kultura

Nova knjiga mladog Leskovčanina namenjena svim uzrastima

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
stefan mitić tićmi
"Ja sam Akiko" je nastala jer je želeo da napiše bolju knjigu od Rečnika nemačkog jezika, foto: Katarina Milošević, Katoi studio

Knjiga „Ja sam Akiko“ mladog pisca Stefana Mitića Tićmija iz Leskovca, donosi priču o devojčici sa pegicama koja ne voli granice i koja opaža svet na svojstven način. Ova knjiga iz štampe je izašla krajem juna i namenjena je svim uzrastima, jer je mogu razumeti i deca i odrasli.

Ono što ovo delo razlikuje od drugih je, prema rečima autora, to što u njemu nema masakra, "toplo je i fino" i taj osećaj se prenosi na čitaoca. Knjiga je nastala povezivanjem događaja iz piščevog detinjstva i sadašnjosti, a lik Akiko je stvorio kao nešto lepo, razumljivo svima.

Kada sam bio mali, u ormaru sam čuvao duha Kaspera, on je bio moj anđeo čuvar. Međutim, kako odrastamo shvatamo da anđeli van tog ormara ne postoje i onda svaki čovek mora da osmisli nekog svog anđela koji će da ga čuva. Akiko je taj anđeo čuvar. Ona je stvorena kroz mnogo dobrih ljudi koje sam upoznao i koji su mene činili boljim čovekom – objašnjava Mitić.

Osim ovoga, kako kaže, imao je želju da napiše bolju knjigu od Rečnika nemačkog jezika, koja se najviše prodavala dok je radio u knjižari. stefan mitic ticmi Knjigu mogu čitati i deca i odrasli, foto: Katarina Milošević, Katoi studio

Radio sam u knjižari i bio sam jako zabrinut što je najprodavanija knjiga bila Rečnik nemačkog jezika, jer svi gledaju da odu. I onda sam ja hteo da napišem knjigu koja je bolja od Rečnika i koja će mene naterati da ostanem. Pri sebi - kaže Mitić.

Da je delimično uspeo u tome, pokazuje statistika, jer se njegova knjiga trenutno nalazi na 2. mestu na top listi idavačke kuće Male Lagune, a na 13. mestu po čitanosti na čitavoj Laguni.

Knjiga se, po ceni od 299 dinara, može kupiti u svim Laguninim knjižarama, kao i na njihovom sajtu.


Poeziju prilagodio osobama sa oštećenim sluhom

Pisanje mu, kaže, nikada nije predstavljalo teret, nego je uvek dolazilo spontano. Pre Akiko, napisao je knjigu poezije “U'vatile me lutke” koju je prilagodio osobama sa oštećenim sluhom.

Prvi sam poeziju prilagodio osobama sa oštećenim sluhom. Sarađivao sa glumcima, rediteljima, mladim ljudima, imali smo performans na znakovnom jeziku, putovali smo regionom i moram reći da smo svuda bili lepo prihvaćeni – kaže Mitić.

Stefan Mitić ima 26 godina, završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, a svoju kreativnost, osim kroz pisanje, pokazuje i kroz različite projekte. Sa prijateljem LazaromTomićem osmislio je društvenu igru “RiziKvo”, prvu društvenu igru “po južnjački”.

Za pisce smatra da ne treba da budu opaženi, već da treba da opažaju, a za sebe se nada da tu sposobnost nikada neće izgubiti, jer ako se to desi, samo bi se “rastvorio i nestao”.

Promocija knjige "Uvatile me lutke", YouTube

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: