Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 11. 5. 2012.

| Kultura

Nova nagrada Saše Dimitrijevića

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
sasa dimitrijevic
Nagrađena karikatura Saše Dimitrijevića

Niški karikaturista Saša Dimitrijević dobio je drugu nagradu na 17. Međunarodnoj izložbi karikatura u Zagrebu sa temom "Turizam".

Karikaturista Narodnih novina Saša Dimitrijević još jednom je svojom karikaturom predstavio ovaj grad u najlepšem svetlu pošto je dobio nagradu na međunarodnoj izložbi. Tema je bila "Turizam", a izazov veliki.

- Tema je univerzalna. Bio mi je veliki izazov jer sam slab turista - rekao je Saša Dimitrijević.

Na karikaturi je prikazano iskrcavanje vojnika i njih dočekuje domaće stanovništvo sa ponudama soba za iznajmljivanje, suvenire, ribarenje...

- To je trka za novcem i to sam pokazao. Vojna invazija je došla i domaći koriste situaciju da zarade nešto - objašnjava Dimitrijević.

Dimitrijević je drugu godinu za redom osvojio nagradu na ovom konkursu. Prošle godine bila je prva nagrada za karikaturu na temu "Poroci", ove je stigla vest da je osvojio drugo mesto.

- Dobio sam nagradu drugu godinu za redom. To pokazuje da je objektivnost u komisiji - istakao je Saša Dimitrijević.

Konkurs je organizovalo Hrvatsko društvo karikaturista, a nagrade će biti uručene 31. maja na otvaranju izlože karikatura u Galeriji Kovićevi dvori, ali Dimitrijević neće otići.

- Ranije su zvali, sada nema poziva, samo uplate novac na račun. Kriza je izgleda i kod njih, kao i kod nas. A kriza najviše udara kulturu - rekao je Dimitrijević.

Na konkursu je učestvovalo 394 autora iz 54 zemlje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • S.S.

    10:52 // 13. 5. 2012.

    Sasa je najbolji karikaturista i nije ulizica kao pojedinci. Znamo svi ko je kakav u gradu,samo kad bi rekli istinu bilo bi svasta.Sve najbolje cestitke i samo napred.

  • Nikola P.

    10:09 // 12. 5. 2012.

    Sve čestitke! Pratim ga već duže, jedan je od boljih u Srbiji, a i šire. Šteta što u Nišu nema gde da se iskaže,sem *Narodnih*. Ima svoj karakterističan, prepoznatljiv stil. I beograđani *prepisuju* od njega. No, slična je situacija i sa aforističarima i drugim satiričarima. Ali, treba verovati u bolje dane. Inače, nebi imalo smisla preživljavati.

  • www.milosgrozdanovic.com

    05:33 // 12. 5. 2012.

    Све честитке Саши Димитријевићу!
    Још једном је доказао да Ниш има изванредне уметнике!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: