Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:13, 9. 10. 2020.

| Kultura

Nova premijera niškog teatra - "Ana Karenjina" pred publikom 14. novembra

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Predstava
Uloga Karenjine je pripala Dragani Mićalović i Katarini Arsić u kasnijim godinama, Karenjina će glumiti Dejan Cicmilović, a Vronskog Miloš Cvetković; foto: Narodno pozorište Niš

Nakon komada Šesti oktobar - priča o jednom letovanju koji je bio prva premijera u ovoj pozorišnoj sezoni, iz Narodnog pozorišta Niš najavljuju novu premijeru za novembar. Reč je predstavi Ana Karenjina reditelja Irfana Mensura, glavnu ulogu tumači Dragana Mićalović, a prvo izvođenje je planirano za 14. novembar.

Kako navode iz Narodnog pozorišta, u četvrtak je održana prva čitajuća proba u probnoj sali pozorišta.

“Ana Karenjina” će dodatno utemeljiti orijentaciju pozorišta prema naslovima koji predstavljaju klasike svetskih razmera, što roman Lava Nikolajeviča Tolstoja svakako jeste - saopštavaju iz pozorišta.

Osim reditelj, Mensur je i dramaturg i scenograf na predstavi, a za muziku je zadužen Aleksandar Sanja Ilić.

Predstava "Ana Karenjina" - Narodno pozorište Niš Danas je održana prva čitajuća proba u probnoj sali pozorišta; foto: Narodno pozorište Niš Kostimografkinja je Biljana Krstić, koreograf Danica Ničić, lektor Nataša Ilić, asistentkinja scenografa i kostimografkinje biće Katarina Filipović, a organizator Ivana Stojanović - dodaju iz pozorišta.

Uloga Karenjine je pripala Dragani Mićalović i Katarini Arsić u kasnijim godinama, Karenjina će glumiti Dejan Cicmilović, a Vronskog Miloš Cvetković. Sina Ane i Alekseja Karenjina glumiće Vuk Marinković, a kasnije Tadija Jović.

Kiti će tumačiti Nađa Nedović Tekinder, a Doli Katarina Mitić Pavlović i Bratislava Milić. Ulogu Stiva dobio je Danilo Petrović, dok će lik Ljevina tumačiti Stefan Mladenović

Inspicijent je Dobrila Marjanović, dodaju, tonac Vladislav Đorđević, za osvetljenje su zaduženi Dejan Cvetković i David Jovanović, a sufler će biti Vanja Šukleta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djunta

    07:36 // 10. 10. 2020.

    Nikad kraja beogradskim tezgama u Nisu ! Doduse, nasi glumci i ne postoje, totalni amateri a sve sto od reditelja vredi, otislo !

    • Mika

      18:15 // 11. 10. 2020.

      Pogotovu doticni glumac/reditelj kao da se pretplatio na tezge u Nisu.....nikog drugog nema, izgleda.....
      NP Nis non-stop servira jedno-te-isto, a posle se cude sto je sala prazna..... ansambl- smiranti/amateri, tehnika- priuceni amateri, rezija- tezgarosi, pa sta ocekivati? Publiku to ne interesuje.

  • Mika

    19:27 // 9. 10. 2020.

    Lele.... kako ce uteraju cel' voz na pozornicu da se doticna baci pod njega na kraj...???

  • Mara

    08:53 // 9. 10. 2020.

    Svaka čast

    • Dzamutka

      07:32 // 10. 10. 2020.

      A, mast ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: