Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 11. 9. 2013.

| Kultura

Nova sezona u pirotskom OKC-u

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
two-cow-garage.jpg
Two Cow Garage

Posle letnje pauze pirotski Omladinski kulturni centar će tokom septembra organizovati nekoliko događaja, a centralno dešavanje biće koncert američkog benda Two Cow Garage koji će u Pirotu nastupiti u okviru evropske turneje.

Ovim koncertom biće obeležen i rođendan OKC-a, a Udruženje građana Osveženje je raspisalo konkurs za mlade bendove iz pirotskog okruga za učešće na Rok maratonu u OKC-u koji se održava u okviru projekta Mladi u prvom planu koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Mladi bednovi će imati priliku da  21. septembra nastupe u Omladinskom kulturnom centru i na taj način se afirmišu pred širim auditorijumom.

- Posle ovog koncerta očekuju nas 2 dana žestoke svirke iskusnih bendova. Prvo nam u četvrtak, 26. septembra, dolazi bugarski metalcore bend Cold in december iz Pernika koji kreće na svoju evropsku turneju i prva stanica im je Pirot. Njihovi domaćini i predgrupa će biti lokalni Burning Leaf – kaže Marko Zubić iz Osveženja.

Glavni događaj je svakako nastup benda Two Cow Garage 27. septembra, a koji dolaze drugi put u Srbiju. Pre 5 godina skrenuli su na sebe pažnju fenomenalnim beogradskim koncertom, a ovoga puta imaće priliku da ih vide i čuju i Piroćanci. U karijeri imaju već 6 albuma, a njihov zvuk odlikuje mešavina alternativnog i garažnog zvuka sa uticajima kantrija.

Već narednog dana, 28. septembra, tradicionalno počinje akcija 100.000 pesnika za promene i najveće globalno čitanje poezije drugu godinu za redom u OKC-u. Organizator događaja Udruženje građana Pirot E publika poziva sve mlade zainteresovane pesnike i one koji vole da slušaju poeziju da se prijave za ovaj događaj na [email protected].

Ovaj globalni događaj podržava i u njemu učestvuje 70 zemalja i 350 gradova široom sveta, a tema ovogodišnjeg konkusa je slobodna, s tim što se konkurs raspisuje u slavu Dositeja Obradovića. Očekuju se nastupi i gostiju iz Srbije i inostranstva. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: