Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:10, 17. 11. 2010.

| Kultura

Nova uprava Simfonijskog orkestra

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Igor Aleksić; foto: Jovan Gojković

NIŠ - Violinista, dr Igor Aleksić, profesor Fakulteta umetnosti izabran je za novog predsednika Upravnog odbora niškog Simfonijskog orkestra.

Aleksić je za predsednika izabran jednoglasno.

Stručnoj javnosti poznat je kao osnivač "Constantinus" orkestra i istoimenog Međunarodnog muzičkog festivala, a njegov izbor pozdravili su i zaposleni u ovoj ustanovi.

- Reč je priznatom muzičaru koji je svojevremeno bio i direktor Simfonijskog orkestra a ostao je upamćen po tome što je za kratko vreme uspeo da nadoknadi milionske gubitke koje je nasledio - kaže Aleksandar Mitić, predsednik Sindikata Simfonijskog orkestra.

Kao primarne zadatke u Upravnom odboru postavljaju usvajanje Izveštaja o radu u 2010. i Plana i programa rada za 2011. godinu, kao i formalno usaglašavanje Statuta i ostalih internih akata sa novim zakonima o kulturi, mobingu i zabrani pušenja.

Aktuelni sastav Upravnog odbora Simfonijskog orkestra izabran je sredinom juna 2009. godine. Juna ove godine Skupština grada zamenila je dva člana, među kojima i tadašnju predsednicu Branislavu Petrović Marković, a za nove članove izabrala Igora Aleksića i Jasminu Murge. Na istoj sednici gradskog parlamenta dotadašnja direktorka, Tatjana Veličković Minčić, kojoj je istekao mandat, imenovana je za VD direktora. 


Snežana Jovanović, zamenik predsednika Upravnog odbora, odbacuje kao netačne optužbe odbornika Skupštine grada da je Upravni odbor bio neaktivan i tvrdi da su od juna do novembra više puta inicirali sazivanje sednice ali da su stalno nailazili na opstrukcije, o čemu, kako kaže, postoje i pisani tragovi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Petronikus

    20:27 // 16. 12. 2010.

    Sećam se da su gospoda Minčići ili neko njima naklonjen pre izvesnog vremena dopisali neku deonicu u originalnu partituru Betovena ili Mocarta za bas klarinet kako bi i njihov sin učestvovao u koncertu. Dete je verovatno talentovano naročito uz tako ambiciozne roditelje, ali, molim vas - dopisivati Mocarta ili Betovena posle dva veka - pa to je svetska vest ! Jadni oni : nisu znali u to vreme za sintisajzer - možda bi još tada napisali " Robot kolo " !

  • @ Marina

    12:48 // 19. 11. 2010.

    Pun pogodak ... ha ha ha... Nusic... bolje ne bi moglo da se opise :)

  • marina

    21:36 // 18. 11. 2010.

    Bračni par Minčić ne shvata da ljudi oko njih nisu glupi i da im je odavno jasno da su spremni na sve zarad malo glamura, garderobe i sličnih gluposti kojim žele da dokažu svoj visoki položaj u društvu. U tome trenutno imaju i političku podršku??? G17???
    Igor Aleksić je doobar muzičar, spretan oranizator i za razliku od Minčića nedovoljno dobar glumac za neki od Nušićevih komada ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: