Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 26. 3. 2020.

| Kultura

Nove predstave Lutkarskog pozorišta na internetu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
carev zatocnik
“Carev zatočnik” namenjen je deci starosti od 7 godina; foto: Pozorište lutaka

Niško Lutkarsko pozorište do kraja marta prikazaće još 2 predstave kroz svoj YouTube kanal - večeras od 18 sati najmlađi mogu da gledaju komad Čuvari prirode čiste, a 29. marta od 11:30 sati na internet repertoaru je Carev zatočnik.

U pozorištu kažu da je predstava Čuvari prirode čiste prava ekološka predstava u kojoj se kroz stih i muziku govori o potrebi očuvanja životne sredine.

Poruka predstave je jasna, a način na koji je ispričana dinamičan. Ovakav edukativni sadržaj pomaže učiteljima i roditeljima u vaspitanju dece, a lako je prihvatljiv najmlađima - pišu iz pozorišta.

Carev zatočnik krase duhovit tekst, dinamična postavka, prateća originalna muzika puna etno-rok ritma, a kostimi i scenografski elementi dočaravaju pravu pozorišnu bajku.

Cara Prtprtptislava VI izaziva na dvoboj grozni Džin sa cvetom u zubima i preti da će uništiti carevinu. Car obećava presto i ruku svoje kćeri onome ko ga savlada. Međutim, on to ne čini. Po želji svoje kćerke, njenu ruku daje mladom i lepom Jovanu, a ne Mitru Pjevaču, rataru koji je svaladao džina i koji želi samo da neki pesnik sačuva od zaborava njegov podvig i uspeh - stoji u obrazloženju.

Linkovi do predstava će biti objavljeni na Fejsbuk strani Pozorišta lutaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    17:17 // 26. 3. 2020.

    Pokušali smo da gledamo ali je kvalitet slike i zvuka poprilično slab, pozdravljam ideju i dobru nameru!!! Siguran sam da dajete sve od sebe....

  • Mara

    13:43 // 26. 3. 2020.

    Super da se deca zanimaju pozdrav za najbolju glumicu lutkarskog Dusku Djordjević

  • A

    10:55 // 26. 3. 2020.

    super je ideja, obozavamo lutkarsko pozoriste!
    Htedoh da ispratim sa klincem prosle nedelje, ali nismo uspeli da odgledamo do kraja - bilo bi lepo kada bi tehnicki bilo podrzano bolje - zvuk je dosta los, nerazumljivo je i ne vidi se lepo, kao da neko snima iz publike telefonom. Tesko da se isprati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: