Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 19. 11. 2013.

| Kultura

Nove promene u Upravnom odboru Pozorišta

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Mihailović
Aleksandar Mihailović

Prvak drame niškog teatra Aleksandar Mihailović podneo je ostavku na funkciju člana Upravnog odbora.

Ostavka, kaže Mihailović, nema direktne veze sa spornim izborom upravnika Narodnog pozorišta, već njemu, kao glumcu, predstavlja problem da se bavi pravnim pitanjima.

- Upravni odbor Pozorišta je suočen sa nedorečenim ili kontradiktornim zakonima i uredbama. Ja nisam pravnik i vrlo se teško snalazim u tome. Trudio sam se da na najbolji način učestvujem u radu tog tela, ali smatram da bi to sada neko drugi verovaatno radio bolje - obrazložio je Mihailović.

Mihailovića, koji je u Upravnom odboru bio kao predstavnik zaposlenih, najverovatnije će zameniti njegov kolega Risto Bukvić.

Ovu promenu trebalo bi da potvrdi i Skupština Grada na narednom zasedanju koje je, prema ranijim najavama, planirano za kraj novembra.


Potresi od početka Narodno pozorište Niš Narodno pozorište Niš

Zamenom pozicija između Aleksandra Mihailovića i Riste Bukvića samo jedan član Upravnog odbora iz inicijalnog stastava će ostati na svojoj funkciji.

Početkom februara ove godine zbog sukoba sa v.d. upravnikom Pozorišta Ivanom Vukovićem ostavku je podneo književnik Zoran Ćirić "Magični Ćira".

Sredinom maja ostavku je podnela i doktorka Nevenka Despotović, koju je zamenio istoričar umetnosti Miša Rakocija.

Krajem septembra smenjen je i predsednik Upravnog odbora Dejan Petković, a na njegovo mesto izabran istoričar Nebojša Ozimić. Vredi pomenuti da je zvanično obrazloženje ove promene iz Ujedinjenih regiona Srbije, na čiji je predlog sprovedena, bilo da je Petković podneo ostavku, što je on negirao.

Jedini član Upravnog odbora koji je tu od konstituisanja, decembra 2012. godine, je penzionisani policajac i član PUPS Stevan Krstić.

Nezvanično, iza većine kadrovskih promena stoji sukob između članova Upravnog odbora i aktuelnog v.d. upravnika Pozorišta Ivana Vukovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    08:05 // 24. 12. 2013.

    Stanje u pozorištu je prava slika ove lokalne vlasti i odnosa Beograda prema Nišu. Podržavam sve one koji su dali ostavku u U.O. pozorišta. Ali kuda sve ovo ide. Principijelni se povlače,ko ostaje?

  • Epistofiličar

    16:11 // 20. 11. 2013.

    Šteta što je broj karaktera u komentaru tako ograničavajući. U takvom slučaju, mogu reći samo da treba verovati Hamletu, ali ne Basarinom. I ne radi se o stricu, ali jeste familijarno!

  • Nišliski Džeronimo

    14:48 // 20. 11. 2013.

    Prosto logičko pitanje: Šta traži pošten čovek (ako je pošten) u UO firme koja posluje u zoni mutnog, nezakonitog i amoralnog? Pošten čovek bojkotuje, a ne liže šapu koju mu vlast podmetne pred lice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: