Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 26. 12. 2012.

| Kultura

Novi album benda "Eyot"

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
d

Poznati niški džez sastav objaviće 4. januara novi album pod nazivom "Drifters".

Snimljen je u renomiranom studiju Bauer u Ludvigsburgu 9. i 10. jula 2012, i kako je najavljeno, na njemu se nalazi osam novih autorskih kompozicija benda.

- Radili smo u vrhunskim uslovima, imali sjajnog snimatelja Philippa Hecka koji je ujedno i ko-producent albuma. U takvoj atmosferi napravili smo materijal koji kvalitetom ispunjava sve norme svetskog tržista - objašnjava pijanista i frontmen Eyota Dejan Ilijić

Poredeći novi materijal sa prvim albumom "Horizon" on dodaje da su zadržali "živi" zvuk i da je to nit sa prvim albumom, ali da je ovaj drugi, prema njihovom mišljenu, korak napred kako u zvučnom tako i u stvaralačkom smislu.

- Akcenat je jos više na kompoziciji i aranžmanima gde svi instrumenti imaju podjednaku ulogu - objašnjava Ilić.

Prema najavama "Drifters" će se naći u prodaji širom Evrope, u Japanu i Australiji, a objaviće ga nemačka izdavačka kuća Neuklang Records. 

Grupa Eyot osnovana je 2009. godine i čine je Dejan Ilijić (klavir), Marko Stojiljković (bas), Slađan Milenović (gitara) i Miloš Vojvodić (bubnjevi), a njihova muzika predstavlja kombinaciju džeza, klasičnog klavira, ambijentalne muzike i istočnoevropskog folklora.

Eyot je, kako se navodi, održao veliki broj koncerata u inostranstvu, a poseban kuriozitet predstavlja turneja po Dalekom istoku ove jeseni, kada je tokom oktobra bend nastupio na šest festivala u Kini i Južnoj Koreji.

EYOT - The Crest of the Wave

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: