Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:08, 31. 12. 2013.

| Kultura

Novu godinu čestitali muzikom

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Neka-se-cuju-zvona.jpg

Želju da svi u "noći ljubavi" zaborave na loše stvari, da otvore srce i osete sreću, zajedničkim izvođenjem svoje novogodišnje pesme "Neka se čuju zvona", poželelo je desetak mladih Nišlija.

Neki među njima su drugovi iz istog odeljenja, neki su se upoznali na zajedničkim mestima za izlaske, a ostali na Facebook-u. Kažu da ih je spojila ljubav prema muzici, praznično raspoloženje, a svakako i talenat.

"Unplugged" verzija njihove pesme verovatno će se ovih dana uživo čuti i u Obrenovićevoj ulici jer deo ekipe iz spota čine članovi uličnog benda "Komšije". To su Miloš Stanković iz Gimnazije "9. maj", Petar Kotevski, student psihologije, Nikola Vuković, učenik Ugostoteljsko-turističke škole i Radivoje Nikolić iz ETŠ "Mija Stanimirović". Ulicni sviraci Ulični bend "Komšije" postoji duže od godinu dana (foto: Andrija Radičković)

Sviraju na ulici jer je Radivoje predložio da, umesto što pevaju na keju, to rade negde gde "pravi talenat treba da čuju mnogi i to treba da izađe na videlo". 

- Izvodimo pop, rok, ponekad i izvornu narodnu muziku. Podstrek je i novčana nagrada od prolaznika, koja se kreće od sitniša pa do 500 dinara. Ipak, nama je još veća nagrada kada neko zastane da nas sluša. Cilj su nam evropski trgovi, ali prvo da završimo škole - priča Nikola Vuković koji je napisao i muziku i tekst za pesmu "Neka se čuju zvona".

Ideja o ovakvoj pesmi mu je, kako kaže, "sinula" još prošle godine dok je na televiziji gledao novogodišnje reklame. Gitaru svira 3 godine, a počeo je da se bavi i pevanjem. Ume da svira i bubnjeve, perkusije, klavijature, bas gitaru i uči violinu. Sve to je savladao bez muzičkog obrazovanja, samo preko lekcija na internetu i po sluhu.

- Prošle godine sam napisao tekst, pa sam naknadno radio instrumental. Nemam muzički školu, pa mi je i draže što sam sve ovo uspeo sam da uradim - kaže Nikola.

U pesmi sviraju i pevaju još i Nikola Miloš, učenica Ugostiteljsko-turističke škole Sonja Jovanović, učenica Ekonomske škole Nađa Stojanović, Anđela Ristić iz Gimnazije "Stevan Sremac" i Renata Radosavljević iz Srednje mašinske škole.

Kako kažu ovi talentovani muzičari, za snimanje novogodišnje pesme okupili su se spontano. Trenutno nemaju plan da nastave ozbiljnu saradnju u ovom sastavu, ali kažu da će uvek biti tu "radi širenja veselja, ljubavi ili organizovanja humanitarnih akcija".

A dok čekaju novogošnju noć, pevaće u glas: "Neka se čuju zvona u noći ljubavi, sve što je bilo loše, nek se zaboravi!" 

"Neka se čuju zvona" - Niška priča

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    14:54 // 1. 1. 2014.

    bravo deco!vi ste svetlost u ovom sivilu nisa.srecna nova godina!

  • Juznjak

    01:06 // 1. 1. 2014.

    Pesma je pozitivno zarazna.... ;)
    HOCEMO JOS ! :D

    SVAKA CAST !!!

  • Oliver Katic

    16:57 // 31. 12. 2013.

    Tako se uzimaju stvari u svoje ruke. Svaka vam cast na prijateljstvu i skromnosti kojom zracite! :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: