Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 29. 8. 2023.

| Kultura

O glumačkom bojkotu Filmskih susreta: "Pozvani svi, ali se njihovi sukobi odražavaju na Festival"

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
filmski susreti 15
Iz filma "Trag divljači" niko od glumaca se nije poklonio niškoj publici; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Publiku, koja je prve večeri do poslednjeg mesta popunila Letnju pozornicu niške Tvrđave, nije pozdravio niko od glumaca iz filma Trag divljači, koji je otvorio ovogodišnje Filmske susrete. Na binu je izašao samo režiser, a utisak ljubitelja domaćeg filma je i da je ove godine mnogo manje zvučnih imena došlo u Niš. Selektor Dejan Dabić smatra da nije dobro što se sukobi glumačkih udruženja prelamaju preko festivala i poručuje da su svi glumci pozvani.

Trag divljači delimično je i finansiran iz budžeta Grada Niša, kaže Dabić, a pojedine scene su i snimane u tom gradu. Zato je, smatra on, ekipa trebalo da se potrudi da na neki način vrati dug Nišu.

Sa druge strane, glumac Predrag Miki Manojlović, koji upravo u tom ostvarenju tumači jednu od glavnih uloga, nedavno je preko Glumačke organizacije Srbije, kako su prenosili beogradski mediji, pozivao na bojkot Filmskih susreta, zbog Udruženja filmskih glumaca i njegovog predsednika Rastka Jankovića.

Dabić kaže da su na Festival pozvani svi glumci, da Niški kulturni centar ne želi da se meša u sukobe i da nije dobro što se oni odslikavaju na Filmske susrete.

Naš partner Udruženje filmskih glumaca Srbije i jedno drugo udruženje imaju određene esnafske sukobe u koje se mi ne mešamo. Mi smo sve glumce pozvali. Svi su dobrodošli, bez obzira na političko ili neko drugo opredeljenje. Dakle, u taj njihov sukob se ne mešamo. Mislimo da nije dobro što se prelama preko festivala, ali niti imamo niti osećamo bilo kakvu odgovornost - navodi Dabić.

Ni ekipa filma Da li ste videli ovu ženu nije se poklonila publici nakon projekcije, a komentari posetilaca su da nikad manje poznatih i zvučnih glumačkih imena nije bilo na Festivalu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pepe le tvor Niš

    09:39 // 31. 8. 2023.

    Naravno da nisu došli jer im je zabranjeno. Dolaskom u Niš bi izgubili neke sledeće uloge jer bi tim podržali koncepciju države Srbije.

  • Mimi

    20:46 // 30. 8. 2023.

    Sram bilo glumce. Publika nije kriva. Imate glasanja prilikom izbora svojih predsednika udruzenja glumaca pa se tamo svadjajte i bojkotujte. Prodajete se za saku para radite milion stvari ispod casti a cuvate je od publike koja vas cini onim sto jeste

  • Bund pro orijente

    10:43 // 30. 8. 2023.

    Festival je antifilmski, antiglumački, čisto politikatnski i djuvečarski.

    TAKO DA NEMA ŠTA DA SE BOJKOTUJE .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: