Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 15. 6. 2012.

| Kultura

Obeležen Dan Univerziteta u Nišu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
univerzitet

Uspeh 18 najboljih studenata fakulteta u Nišu nagrađen je priznanjima na svečanoj sednici održanoj povodom Dana Univerziteta u Nišu.

Miroljub Grozdanović, rektor Univerziteta, rekao je da je zadovoljan postignutim rezultatima u reformi obrazovanja i istakao da je povećanje broja profesora sa akademskim zvanjem činjenica akademske zrelosti Univerziteta.

Ovom prilikom akademik Dimitrije Stefanović, generalni sekretar Srpske akademije nauka i umetnosti, održao je besedu u čast nagrađenih studenata.

- Ako odete negde, vratite se ovde, trebate nam. Treba nam vaše znanje i mladost. Naći ćemo stipendije. Potrebno je ovde više rada i boljih međuljudskih odnosa. Uvek je bilo problema i biće, ali mi smo deo jednog dobrog naroda i možemo biti još bolji. Zato idite napred i vodite nas - rekao je u besedi Stefanović.

univerzitet

Studentima je na uspehu čestitala i Zorica Pantić, sa Ventvort Instituta za tehnologiju u Bostonu. Ona je prva žena jednog tehničkog Univerziteta u Americi i član alumni kluba Univerziteta u Nišu.

- Impresionirao me je veliki broj novih inicijativa koje doprinose prepoznatljivosti niškog Univerziteta u svetu. Svi alumni se slažemo da je dobro obrazovanje koje smo ovde stekli doprinelo našem uspehu u svetu i omogućilo nam da napredujemo. Dobro je da se održava visok nivo školstva - rekla je Zorica Pantić.

Studentima je uručen srebrni znak Univerziteta sa natpisom "najboljem studentu".

- Ne smatram da sam najbolji,  već samo mnogo mnogo volim ono što radim. Za mene je nauka kao muzika i kao što muzičari stvaraju predivnu muziku uz pomoć svojih instrumenata, tako i mi koristimo elemente nauke da stvorimo nešto novo i lepo. Važno je da se potrudimo da tu našu muziku čuje ceo svet - rekao je Andrija Milojević, koji je završio Mašinski fakultet sa prosekom 10.

On je savetovao studente "da ne ciljaju na uspeh, već da se trude da budu najbolji u onome što rade, a uspeh onda neće izostati".

Na svečanoj sednici nastupio je Nikola Peković, student Fakulteta umetnosti u Nišu i Ženski studentski hor SKC-a. Povodom obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu hor će nastupiti na večeras od 19h na koncertu u dvorištu Banovine.

Svečana sednica povodom obeležavanja dana Univerziteta u Nišu

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Eggert

    19:37 // 16. 6. 2012.

    Na osnovu kojih kriterijuma su izabrani najbolji studenti Univerziteta u Nišu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: