Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 12. 12. 2017.

| Kultura

Objavljen konkurs za izbor direktora Narodnog pozorišta u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište
Konačno objavljen konkurs za izbor novog direktora niškog teatra; foto: arhiva JV

Posle sporne odluke da Narodno pozorište u Nišu vodi neko ko ne ispunjava uslove za tu funkciju, koja je svoj epilog imala na sudu, ali i nakon što je od marta ove godine vršilac dužnosti ove ustanove postala pravnica Dragana Petrović, koja je tvrdila da Ivan Vuković ispunjava uslove za tu funkciju, objavljen je konkurs za izbor novog direktora, na koji kandidati mogu da se jave do 24. decembra.

Upravni odbor Narodnog pozorišta je raspisao konkurs 9. decembra, a oni koji žele da se prijave treba da imaju visoku stručnu spremu iz društveno-humanističkih nauka ili umetnosti.

Osim toga, traži se i da kandidat ima najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.

Uslov je i da se protiv kandidata ne vodi istraga i da nije podignuta optužnica za krivična dela, ali i da nije osuđivan za dela koja ga čine nedostojnim za obavljanje dužnosti direktora.

U prijavi kandidat treba da navede i svoj predlog programa rada i razvoja niškog teatra za naredne 4 godine, koliko i traje direktorski mandat.

Više informacija o javnom pozivu i detalje konkursa možete pronaći na ovom linku.

Podsetimo, iako je Ministarstvo rada, još dok je bio u v. d. stanju, zaključilo da Ivan Vuković ne ispunjava uslove da bude upravnik Narodnog pozorišta, odbornici vladajuće većine su ga krajem 2013. izabrali za prvog čoveka niškog teatra, a još 2012. je imenovan za v. d. upravnika, kao "diplomirani reditelj", iako je tada još bio student. Suđenje po prijavi jednog od kandidata koji je ukazao da on ne ispunjava uslove je ponavljano nekoliko puta, da bi konačno početkom 2017. doneta pravosnažna presuda kojom je odlučeno da on ne može da bude upravnik, iako mu je istekao skoro ceo četvorogodišnji mandat.

Nakon što je smenjen, u martu ove godine je za v. d. direktora Narodnog pozorišta imenovana pravnica Dragana Petrović, koja je svojevremeno tvrdila da Ivan Vuković ispunjava uslove za tu funkciju. Međutim, konkurs za izbor novog direktora prvo nije bio raspisan zato što je Upravni odbor čekao dozvolu "odozgo", a potom je problem bio i to što nisu imali dovoljno para da objave oglas.

Inače, bivši predsednik Odbora za imenovanje i sadašnji predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović ponovo je morao na sud zbog optužbi da je falsifikovao Vukovićevu diplomu, a na poslednjem ročištu je ostao pri tome da nije morao da provera njegovu biografiju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Numancia

    00:49 // 13. 12. 2017.

    Za dve predstave mesecno,puta 7 meseci,jer su 5 na odmoru?Budzetski paraziti na delu.

  • Bane

    23:28 // 12. 12. 2017.

    Priučeni profesori fizičkog, navalite!!!

  • Срба

    21:45 // 12. 12. 2017.

    Навали народе!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: