Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 31. 7. 2015.

| Kultura

Objavljen program “Nišvila”, lokacija “na čekanju”

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
nisvil
Prošlogodišnji "Nišvil" posetilo je preko 125.000 ljudi; foto: Vanja Keser

Iako se čeka nova odluka niškog Zavoda za zaštitu spomenika o tome da li će “Nišvilu” biti odobreno korišćenje desne strane Tvrđave, direktor ovog festivala se nada najboljim vestima, pa je objavio i konačan muzički program.

Celokupan program na svim binama koji će biti održan od 13. do 16. avgusta može se videti na sajtu “Nišvila”, a možete ga preuzeti i na kraju teksta.

Direktor “Nišvila” Ivan Blagojević veruje da će bine za besplatne programe, čije su lokacije biti sporne, ipak biti postavljene.

Ne bih ni da zamišljam bilo kakvu drugu soluciju, to mi je nelogično i apsurdno. Smatram da bi bilo kakva odluka, sem one da se nama dozvoli korišćenje Tvrđave, bila skandalozna - kaže Blagojević.

On ističe da ih je niški Zavod obavestio da će u roku od pet dana doneti novo rešenje, kao i da je tražio od “Nišvila” da pošalje eventualno neke dopune.

Pokušaćemo da onda pojasnimo ono što njih brine, a to je bezbednost. To je definitivno naša obaveza i mi ćemo ograditi svaki rizičan prostor - ističe direktor niškog džez festivala.

Kako festival počinje za manje od dve nedelje, na novo rešenje se čeka sa nestrpljenjem.

Pošto nam je prostor za glavne bine dozvoljen, sledećeg vikenda počinjemo sa montažom bina. Čeka nas ogroman posao - najavljuje Blagojević.

Podsetimo, niški Zavod nije dozvolio "Nišvilu" korišćenje svih traženih lokacija u "Tvrđavi", nakon čega su se organizatori festivala žalili Republičkom zavodu za zaštitu spomenika koji je poništio prethodno rešenje i tražio donošenje novog.


Blagojević: U suprotnom odustajem od “Nišvila”

Ukoliko sve ne ispadne kako treba, Blagojević kaže da će onda prestati da organizuje “Nišvil”.

Navikao sam prethodnih godina na svakojaka saplitanja, ali preko ovog nikako ne bih mogao da pređem. Valjda su svi svesni koliko od “Nišvila” u ovom gradu imaju interesa, od kafedžija, hotela, hostela, do muzeja - ističe Blagojević.


konkurs Konkurs traje do 3. avgustaPoziv za mlade džez pevače

I ove godine je raspisan konkurs za mlade džez talente koji je otvoren do 3. avgusta. Ovoga puta poziv je upućen mladim pevačima, a četvoro najboljih će imati priliku da se predstave na Youth stage-u.

Tematska odrednica konkursa “Daj glas za Nišville” je stogodišnjica rođenja Bili Holidej i Frenka Sinatre, pa je jedan od uslova za konkurisanje da kandidati na repertoaru imaju bar jednu kompoziciju iz repertoara ovo dvoje velikih džez pevača, dok su ostale po slobodnom izboru.

Uz osnovne podatke o sebi (ime i prezime, godina rođenja, mejl i kontakt telefon) kandidati treba da pošalju Youtube ili Soundcloud linkove (ili fajl maksimalne veličine do 10 MB) sa bar jednim svojim (demo) izvodjenjem neke džez, soul ili bluz pesme (sa ili bez instrumentalne pratnje) na mejl [email protected].

Dokumenti za preuzimanje

  1. Program "Nišvila" 2015 (preuzmi) - 43.50 KB
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dikavac

    13:38 // 2. 8. 2015.

    Predlagam da se taj vas nishvile preseli kod nas u Aleksinac,ODMA.

  • Petar

    14:30 // 1. 8. 2015.

    A gde su sada njeni bukači, što sada ne pišu peticiju i ne treže da se ona "osvesti"? Jadan je ovaj grad sa takvim ljudima kojima su usta puna zaštite spomenika kulture a u praksi uništavaju ili ne rade ništa.Svaka čast Ivanu što je javno ukazao na ponašanje dotične direktorke, a spisak njenih ispada je podugačak...

  • CVETKO prvi

    19:09 // 31. 7. 2015.

    I "Nišvil" ima da zatrpaju k*o Baziliku !
    G-dine Blagojeviću , ne gine ti Svrljig i "Belmužijada" a Nišlije ima da počnu da čuvaju koze! Biće Kozaka ...u izobilju !
    Kultura počinje , sa SNS-ovcima i kozama i...

    • sta ce nama

      17:20 // 1. 8. 2015.

      beogradski zavod za "zastitu" spomenika ima i ovde neprijatelje nase kulture!?Sta ta hoce,sta i koga "stiti"? Pa Beograd odavno hoce da Nisvill makne,hoce li im ova u tome pomoci? Izgleda. Samo borba i to protiv nje i tih i takvih "zastitnika"!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: