Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 29. 2. 2016.

Obnova spomen-kosturnice u Niškoj tvrđavi

spomen-kosturnica Podignuta 1927. godine na mestu streljanja; foto: commons.wikimedia.org/Dzumba54n

Spomen-obeležje posvećeno poginulima u Prvom svetskom ratu i Topličkom ustanku, koje je godinama bilo ruinirano i zaboravljeno u rovovima Tvrđave u Nišu, biće rekonstruisano ovog proleća.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dexter

    13:54 // 29. 2. 2016.

    Ako ta rekonstrukcija ne obuhvati osvetljenje, uredjenje pristupnih staza - dakle dobrog dela Rovceta, kao i fizicko obezbedjenje, bice to bacanje para. Nedavno sam isao da obidjem taj spomenik. Pristojnost mi ne dozvoljava da napisem u kakvim sam aktivnostima zatekao grupu pripadnika jedne nacionalne manjine i subkulture... jedva ziv i zdrav utekoh.

    • Pera

      15:33 // 29. 2. 2016.

      Malo implicitnog fašizma i rasizma nije na odmet? Jel' da? Raste popularnost piscu lakih prozaičnih uradaka.

    • Dexter

      18:11 // 29. 2. 2016.

      @Pera
      Nije na odmet ni izvesna doza inteligencije. A i životno iskustvo puno pomaže: nauči te da politička korektnost nema dodirnih tačaka sa pitanjima bezbednosti, a ni sa većinom drugih, STVARNO bitnih činjenica života. O popularnosti i prozaičnosti "uradaka" slobodno sude čitaoci, dok je stav o popularnost anonimnih autora contradictio in adjecto - ili srpski, gruba besmislica.

    • Pera

      22:19 // 29. 2. 2016.

      Pošto živim u blizini često vidim kako ovo mesto skrnave i pripadnici većinske nacije. Ili je skrnavljenje stvar "političke korektnosti" ili stvar istine koja glasi da to čine primitivci, bez obzira na bilo koju pripadnost. Dakle, šovenska dioptrija vidi samo jedne. Invektiva o uradcima: tačno je, odlučuju čitaoci. Pitanje je koji? Sapunice su omiljena vrsta "umetničkog izraza". Sapienti sat.

    • Pera Peric

      22:24 // 29. 2. 2016.

      Какве везе има фашизам и расизам са горе написаним коментаром?! Слажем се са Dexter да је потребно много тога урадити око тврђаве и уклонити све оне који својим понашањем "загађују" нашу тврђаву! Треба уклонити и пијац и аутобуску станицу од тврђаве, јер тамо НИКАКО није место! Треба уклонити и све рекламе са Стамбол (главне) капије тврђаве!

  • zoza niš

    15:01 // 29. 2. 2016.

    od bugara da se traži refundacija troškova uređenja oni su ga oskrnavili dva puta (I i II svetski rat)

    • todor

      15:11 // 29. 2. 2016.

      kako u prvom ?

    • pa nepravljen je 1927. god

      16:35 // 29. 2. 2016.

      kako u prvom ?

    • zoza

      11:18 // 1. 3. 2016.

      moja sramotna greška izvinjavam se ako je došlo do zabune pisajući komentatr razmišljao sam o zverstvima bugara tokom I i II WW pa sam mahinalno napisao oba rata ali ostajem pri tome da se traži od bugarske refundacija troškova s obzirom da smo i mi njima podigli spomen kosturnicu za poginule pripadnike bugarske vojske u oslobađanju niša 1944 a samo tri godine ranije došli su kao okupatori

  • Pera Peric

    22:20 // 29. 2. 2016.

    Нису свесни политичари, а ни ови "културни" радници из Музеја и Завода за заштиту споменика, колико наша тврђава може да донесе од туризма. Потребно је уложити новац, тачно, али то би се кроз коју годину све вратило. Треба само кренути са сређивањем и археолошким истраживањем, а не "набити" кафиће унутра!На жалост, овде је све политика.........

  • miki

    08:18 // 1. 3. 2016.

    tvrdjavu je pijaca upropastila kao I autobuska,na tako malom skucenom mestu autobuska stanica ,koja zaklanja veliki deo tvrdjave ,tu bi mnogo lepse bilo da se sredi rovce kao nekad sto je bio ...ali kome to pricati danasnja vlast I ne zna sta je rovce jer prosto ...nisu nislije I zato njih ne interesuje ni tvrjdava ni grad nis samo njihovi dzepovi

  • Veselin Vujić

    10:02 // 1. 3. 2016.

    Bez izmeštanja cvetne pijace i dežurstava komunalne policije suvišno je o bilo čemu govoriti.

  • D.S Po

    23:39 // 6. 3. 2016.

    Pera Perić slažem se sa vama da Niška tvrđava može doneti gradu dobru zaradu. Jer su tvrđave po Evropi obnovljene i služe kao turistička atrakcija.
    Zato treba uraditi detaljna arheološka iskopavanja a onda i rekonstrukciju cele tvrđave.
    Jer tvrđava je blago grada i obuhvata 2000 godina istorije Niša.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: