Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 14. 6. 2021.

| Kultura

Od 22. juna počinje prvi deo "Drainčevih književnih susreta" u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
drainac
Počinju Drainčevi sureti pesnika u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Obilazak grobnog mesta Rada Drainca, organizacija tribine i književne večeri posvećene ovom najpoznatijem pesniku u Toplici, deo su ovogodišnjeg prvog dela manifestacije "Drainčevi književni susreti" koja se tradicionalno obeležava 52. godine. Savet Drainčevih susreta objavio je i konkurs za dodeljivanje "Drainčeve nagrade za poeziju" koja će biti uručena avgusta meseca, kada je planirano održavanje drugog dela manifestacije.

Za nagradu mogu da konkurišu zbirke pesama koje su objavljene 2020. godine na srpskom govornom području, a zainteresovani izdavači i autori treba da pošalju knjige u 3 primerka na adresu Narodne biblioteke "Rade Drainac", XXI Srpske divizije bb, 18400 Prokuplje ili na mejl adresu: [email protected].

Dragan Ognjanović direktor prokupačke Biblioteke koja je zadužena za organizuje ove manifestacije, kaže da se radi o prestižnoj nagradi i da stručni žiri svake godine ima težak zadatak da izabere najboljeg pesnika na konkursu koji je ove godine otvoren do 21. jula.

Žiri je svake godine na slatkim mukama da odabere najbolju knjigu poezije u Srbiji. Očekujemo veliki broj zainteresovanih pesnika, ljubitelja pisane reči koji nastavljaju lik i delo Drainca. Što se tiče programa same manifestacije, on će biti raznovrstan i osim druženja pesnika imaćemo i deo za naše najmlađe koji će biti realizovan na jesen kada deca pođu u školu - rekao je Ognjanović.

On pojašnjava da će ovogodišnji program Drainčevih susreta početi u Beogradu 22. juna kada će ljubitelji poezije i poštovaoci lika i dela Drainca obići njegov grob, dok će se drugog i trećeg dana u Prokuplju održati tribina i književno veče "Smisao poezije danas" i "Nova srpska poezija-alternativna pesnička scena".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivajlo

    08:54 // 19. 6. 2021.

    Slatke mukice na rukice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: