Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:08, 12. 8. 2019.

| Kultura

Od srede u prodaji karte za “Filmske susrete”

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
savić i dabić
"Filmski" ponovo u Nišu; Foto: JV

Filmska publika karte za niški festival glumačkih ostvarenja može da kupi od srede 14. avgusta, a organizatori najavljuju da će i centralna “bolja” mesta u parteru Letnje pozornice biti u prodaji. Poznat je i nagradni fond za glumce, a 700.000 dinara planirano je za glumačkog pobednika, dobitnika “Gran pri Naise”.

Za 12 dana kreću 54. “Filmski susreti”, a karte su kao i prošle godine - komplet 2.000 dinara, a za veče 400.

Ljubitelji filma ulaznice mogu da kupe na nekoliko lokacija - u Niškom kulturnom centru, u prostorijama Turističke organizacije Niš u Voždovoj, Dušanovoj i na ulazu u Tvrđavu, ispred Vilinog grada u Obrenovićevoj ulici, a kad festival počne, i na samom ulazu u Letnju pozornicu.

Direktor festivala Srđan Savić izneo je i finansijsku konstrukciju “Filmskih” - 19 miliona dinara dobijaju iz budžeta Niša, 3,2 miliona od Ministarstva kulture, 1,27 miliona od Filmskog centra Srbije, a sa prihodom od ulaznica i sponzorstava procenjuju da će ukupni budžet festivala biti nešto manji od 25 miliona dinara.

Dobili smo dodatna sredstav od FCS pa smo to iskoristili za ozbiljnije uvećanje novčanih iznosa zvaničnih festivalskih nagrada - rekao je Savić.

Gran pri Naisa pobedniku će doneti 700.000 dinara, Car Konstantin i Carica Teodora vrede 500.000 dinara, Povelje za izuzetne muške i ženske uloge biće po 300.000 dinara, a najbolje epizode biće nagrađene sa po 200.000 dinara.

Direktor Savić najavio je da će ove godine i “najbolja mesta” biti u prodaji.

Znate da se u nekadašnja vremena dešavalo da neki o diole boljih partera vi faktički nikada ne možete naći u prodaji. Sada će u prodaji biti i neke ulaznice iz petog i četvrtog partera, to su centralni parteri. Najbrži će moći da kupe dobra mesta - objašnjava Savić.

Inače, od 24. do 30. avgusta biće prikazano 12 filmova u trci za nagrade, 6 su režirali debitanti, a 4 su festivalske premijere, kako su najavili organizatori.

Podsetimo, festival otvara Delirijum tremens Gorana Markovića, a prve večeri će biti i dodeljena nagrada “Pavle Vuisić” Gorici Popović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kole

    18:55 // 12. 8. 2019.

    Braco i sestre, ajde malo da radimo. Pustite vise festivale,opijanja, muzike.....

    • Nisam robot

      21:05 // 13. 8. 2019.

      Pa kako da radimo jula i avgusta kad smo na godišnjem odmoru, nismo Japanci... A još bi i da radimo na 40 stepeni, a ne možemo ni da dišemo na toj temperaturi..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: