Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 12. 3. 2020.

| Kultura

Odlažu se i otkazuju kulturni događaji na jugu Srbije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
sedišta pozorište
Pozorišta bez predstava do daljeg; Ilustracija; Foto: B. S.

Zbog odluke Vlade Srbije da se okupljanja u zatvorenom prostoru obustave zbog situacije sa korona virusom, ustanove kulture na jugu Srbije odlažu ili otkazuju svoje programe i događaje.

U Nišu su svoje aktivnosti i događaje otkazali Studentski kulturni centar i Pozorište lutaka, pomeren je i termin održavanja Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, a ranije je već saopšteno da se odlaže pozorišni festival Teatar na raskršću.

Kako bi smanjili rizik od širenja koronavirusa u našem gradu, otkazujemo sve javne nastupe naših ansambala, a donosimo i preporuku da umetnički rukovodioci ansambala do daljeg odlože svoje probe i časove - navodi se u saopštenju Studentskog kulturnog centra u Nišu.

Sve predstave i gostujući programi u niškom Lutkarskom pozorištu su takođe odloženi, kao i Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu koji organizuje Opština Medijana.

Programi 12. Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, čije je održavanje bilo planirano 19. i 20. marta 2020. godine, odlažu se zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane korona virusom - navodi se u saopštenju GO Medijane.

Pozorište "Bora Stanković" u Vranju otkazalo je igranje svih predstava koje su na redovnom repertoaru, a napominju da će građani o svakoj eventualnoj promeni biti na vreme obavešteni.

Kupljene ulaznice za sve otkazane predstave mogu se iskoristiti u narednim terminima ili vratiti na blagajni pozorišta, kada bude počela sa radom - kažu iz vranjskog teatra.

Programske aktivnosti obustavlja i Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu, a u saopštenju se naglašava da će biblioteka i njeni ogranci raditi po redovnom radnom vremenu.

dom kulture pirot Bez programa u pirotskom Domu kulture; foto: Lj.F.Probe svih sekcija pirotskog Doma kulture se otkazuju do daljnjeg, a neće biti ni koncerta ansambla “Kolo” koji je planiran za 24. mart.

Babušnički Dom kulture je takođe otkazao probe folklornog ansambla, dok će u Beloj Palanci sve utakmice u sportskoj hali Banjica do daljnjeg će biti odigravani bez prisustva publike - kažu u SC Banjica.

Odluke o novim terminima događaja biće donete, kako saopštavaju iz ustanova, u skladu sa preporukama nadležnih institucija i o njima će građani biti naknadno obavešteni.

Kupljene ulaznice se mogu vratiti na biletarnici pozorišta ili zameniti za repertoar koji će biti naknadno objavljen po prestanku važenja ove odluke. Radno vreme biletarnice je radnim danom od 08.00 do 15.00 sati - navodi se u saopštenju Lutkarskog pozorišta.

Inače, bioskop Cineplexx u Nišu i Dom kulture u Pirotu ograničili su broj gledalaca do 100 u jednoj sali.

Podsetimo, Vlada Srbije je realizovala preporuku stručnjaka da se skupovi u zatvorenom na kojima ima više od 100 ljudi zabrane. Mnogi događaji su otkazani u Nišu, ali nastava na fakultetima i u školama nije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    15:35 // 12. 3. 2020.

    Velika šteta. Mnogo ih je pa i bilo

    • dr topaja

      19:00 // 12. 3. 2020.

      Nisi ti u vinklu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: