Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:14, 4. 9. 2010.

| Kultura

Odlično prvo veče Nisomnie (video)

Autor:B.G.Izvor:Nis-music.net
foto: getfreshusa.com

U niškoj tvrđavi u petak je počela Nisomnia 2010.

Posle ubrzanih priprema, obećanja o ozbiljnoj organizaciji, razmišljanja kako će festival proći zbog preklapanja sa drugim festivalom, neizvesnosti je došao kraj. Ko je sumnjao u bilo šta, bez razloga je sumnjao.

Festival je otvorio niški new wave electro sastav Margita je mrtva. Nakon njih nastupili su Sevdah Baby, nova disko pop atrakcija, koja je popularnost stekla mešajuci elemente balkanske i narodne muzike sa modernijim pravcima i izvodeći ih u disko, electropop fazonu.

Zvezde večeri bili su Tesla Boy, koje su svi hvalili kao jedne od najboljih izvođača na Exitu 2010. Gomila ljudi je ispunila live stage, sa oduševljenjem prihvatila vesele melodije i plesala tokom celog nastupa uz hitove kao što su Runaway man, Dark Street, Thinking of you, Spirit of the Night, Synthetic prince i produženu Electric Lady. 

Tokom večeri odličan nastup imao je i niški bend Plasma, posle kojih je na scenu stupio drugi veliki headiner večeri, Utah Jazz iz Londona. Pre njegovog nastupa postavljalo se pitanje šta će se desiti jer su se tog trenutka oba festivala (Nisomnia I E-tvrđava) ne samo vremenski i prostrono već i žanrovski preklapala. Nažalost, s obzirom da je na live bini prvenstveno bio zastupljen electro zvuk, izgleda da sinoć prosto nije bilo mesta za drum’n'bass na Nisomniji. Utah Jazz je nastupio pred jako malo ljudi, međutim to ni njega, a i još jednog nišliju Shiny Dja koji je nastupio posle njega, nije sprečilo da odrade odlične setove i ispoštuju te ljude koji su želeli da ih čuju.

Na DJ Stagu je sve vreme bio solidan broj ljudi, Human, Nemus, dont LIVE !, STEVE MILL, Igor Krsmanovic i Spirko su ljubiteljima elektronske muzike ulepšali veče.

Program festivala Nisomnia možete pronaći sa zvaničnom sajtu - www.nisomnia.org.rs

Nisomnia - Tesla Boy live

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: