Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 15. 1. 2011.

Održan Novogodišnji koncert bečkih valcera (video)

U prepunoj sali Doma vojske u Nišu priređen je odličan Novogodišnji koncert bečkih valcera.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Maestro

    09:02 // 23. 1. 2011.

    Uvazena gospodo, gradjani Nisa i cenjena publiko.
    Obracma se svima vama, a posebno gospodji ili gospodjici Marini, za koju neznam cime se bavi ali mislim da sigurno nema nikakva prava da ocenjuje strucnost Vidinske filharmonije, koja se svrstava u red Evropskih orkestara tzv. B orkestara, sto to nije slucaj ni sa beogradskom filharmonijom a jos manje sa prosecnim i ispodprosecnim nivoom Niskog simfonijskog orkestra.
    Sama je rekla da su muzicari na kolektivnom godisnjem odmoru, dok svi drugi normalni i profesionalni orkestri rade punom parom.
    Za vasu informaciju u svakoj normalnoj zemlji, Nacionalni i bilo koji orkestar koji je na budzetu grada ili Republike ima svakog meseca po 4 koncerata sto znaci u toku godine oko 40 Premijernih koncerata, i tu se moze reci da oni zaradjuju posteno za svoj hleb. A sto se tice naseg niskog simfonijskog orkestra koji u toku godine jedva da ima 10 do 12 premijernih koncerata, ne bi se moglo reci.
    I ako sam sin od oca koji je jos davne 1952 godine, bio osnivac i prvi dirigent niskog simfonijskog orkestra, ne mogu samo iz tih razloga da opravdavam njihob nerad i neprofesionalnost, jel u Umetnosti a narocito u muzici privilegije i pristrasnost ne postoje, bar za mene i to je prava stvar koja vodi sluzenju Njenom velicanstvu umetnosti.
    Toliko za sada a da ja sve svoje psiho intelektualne i umetnicke napore ulazem kako bi ovaj grad se nasao sto pre na kulturnoj mapi Evrope, to ne mozete pobiti, jel iza mene stoje ne politicari vec ogromna intelektualna elita grada Nisa koja i ako mozda nije ucila muziku, zna sta je dobro jel imaju ogromnu kolekciju CDova i DVDieva, i to im je dovoljno da steknu utisak, sta je vredno a sta ne.
    Znate i sami da kada bi sa Niskim simfonijskim orkestrom i nastupio na Novogodisnjem koncertu u Domu Vojske, ne bi bilo ni priblizno toliko publike kao sa Vidinskom filharmonijom, te prema tome, molim Vas da budete realniji ili nemoj te pisati makar sta, samo da bi nesto pisali.
    Pozdrav svima.

  • Dejan

    16:06 // 15. 1. 2011.

    Opet ce se javiti oni sto pricaju kako "ima onih koji nikad nisu zadovoljni", ali ne mogu da shvatim da u velikom gradu nista, ali bukvalno nista ne moze da bude uradjeno od pocetka do kraja kako treba.
    Ako je super nastup, ozvucenje je ocaj. Ako je ozvucenje dobro, prostor odzvanja. Ako je sve ostalo super, scenografija je kao za priredbu u osnovnoj skoli...
    Inace, sve pohvale za trud i nastup!!!

  • Dejan Stamenkovic

    17:09 // 6. 1. 2012.

    Uvazeni maestro divimse vasem radu i upornoscu stoste postigli vasim radom. Znam date trazili dake u Leskovcu ali iz neobjasnjenih razloga dete nije stupilo u kontakt sa vama inace je dete cetvrti razred SMS I KOJE SE SPREMA ZA UPIS NA AKADEMIJI nemogu vam nista reci dalje reci zbog drugih razloga molio bih vas da stupimo u vezi i o svemu popricamo hvala.

  • marina

    20:32 // 15. 1. 2011.

    Vidinski orkestar je već godinama na platnom spisku grada Niša. Čime je to zasluženo? Muzičari bez scenske garderobe,neurednih frizura i muzički prosecni, čak deluje, okupljeni za ovu priliku.
    A prilika je posebna - Novogodišnji koncert bečkih valcera. Da li možemo da čujemo i neki drugi orkestar, čak i niški simfonijski (koji je, na žalost na kolektivnom godišnjem odmoru celog meseca, dok ih Grad uredno plaća...)
    Sve u svemu velika obmana za "elitu grada Niša koja sve to prati, a slabo razume...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: