Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 10. 12. 2012.

| Kultura

Održan "Pank fest južne pruge"

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Punk-fest-3.jpg
Foto: Marko Pekić

Četvorostrukom svirkom u klubu "Juridicum" obeleženo je pank veče u Nišu. Nastupom bendova "Za dž", "Comandos", "Dok 7" i "ČBS" Nišlije su u susret snegu napravile pank uvod u zimu.

Čačanski pank bend „Za dž“ napravio je uvertiru svirajući pred niškom publikom nešto manje od sat vremena. Za to vreme veliki je bio broj onih koji se tek punili klub „Juridicum“ očekujući po svemu sudeći zvezde večeri Kragujevčane "Čovek bez sluha".

Bend "Comandos" je do ponoći Nišlije vratio u doba Ramonsa, svirajući u maniru ovog popularnog američkog benda.

Pravi kalifornijski pankerski gušt, Nišlijama su priuštili lokalci, poznati po svojim hitovima „Felacio“ ili „Uticaj“ koje su  momci iz benda "Dok 7" više puta promovisali u rodnom gradu.

Interakcija između članova benda i publike bila je na nivou velikih koncerata, i uprkos manjim tehnickim problemima, svojom energijom, ekipa "Dok 7" je nadomestila naizgled veće probleme.

 

- Mislim da smo se odlično zabavili i da nas je niška publika maksimalno podržala. Postoji ekipa ljudi koja naše koncerte stalno prati, ali meni je drago da su se i oni koji tek eksperimentišu uključili u grupnu zabavu. Definitivno je večeras bilo pravo veče za promociju našeg rada i rada naših prijatelja - izjavio je Milutin Popović, gitarista i vokal benda "Dok 7".

 

Jednodevni festival završio je bend "Čovek bez sluha" koji je poznat po energiji frontmena Mikija Radojevića, poznatog još i po ulozi pevača u bendu "Siks pek". Njihov nastup obeležila je poseta nešto mlađe publike, koja se po oceni mnogih uglavnom može sresti na koncertima ovog benda.

- Mislim da se ČBS vremenom preraste ali svakako ostane kao obeležje prošlosti svih pankera. Svirka je bila odlična iako smatram da naziv iste nije bio ekvivalentan samom sadržaju. Hoću da kažem da je možda trebalo da više niških bendova eventualno bude uključeno u taj festival „Južne pruge“ - izjavio je za Južne vesti jedan od posetilaca koncerta.

Koncert je završen dva sata nakon ponoći i posetilo ga je oko tri stotine Nišlija.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: