Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 15. 12. 2013.

| Kultura

Održan "Rock N’ Roll Rebel" mini fest

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Rock-n-Roll-Rebel-(45)
Rock N’ Roll Rebel, Forever Storm, foto: Marko Pekić

Sinoć je u klubu "Juridicum" održan festival na kom je promovisan spoj metal i pank zvukova sa juga Srbije. U okviru programa nastupili su bendovi "Revolution", "Cepeni ćunci" i "Forever storm".

Mini festival u klubu Pravnog fakulteta sinoć je započeo nastupom benda "Revolution". Prema komentarima prisutnih, ovaj bend predstavlja spoj hard rok zvuka sa energičnim ritmom te u mnogome podseća na bend "Motorhed" za koji se može reći da je obeležio čitavu jednu epohu.

Rock-n-Roll-Rebel-(1) Revolution, foto: Marko Pekić

"Revolution" je pred nešto probranijom publikom pokazao da mesta energičnom roku i metalu u Nišu i te kako ima. Ovaj bend je gotovo sat vremena svoje instrumentalno vokalno umeće prezentovao publici koja ih u Nišu dugo nije čula.

Naredni bend je predstavljao žanrovsko osveženje i među publikom u Nišu je bio više nego dobro prihvaćen. Reč je o bendu "Cepeni ćunci" koji predstavlja  pankeresku sinesteziju poetike i vrlo uštimovane melodije. Ovaj bend je iskoristio priliku da Nišlijama promoviše novi album pa su se mogle čuti pesme poput “Duhovi ulice” ili “Grafiti”.

Rock-n-Roll-Rebel-(28) Cepeni Ćunci, foto: Marko Pekić

"Ćunci" su, kako je publika i očekivala, prezentovali i vrlo dobro poznate hitove na području "Južne pruge" kao što su "S momcima", "Dečko koji ne obećava" koje je publika ne samo prihvatila, već i otpevala zajedno sa muzičarima. Odnos koji je predstavljao razbijanje distance i naglašavanja drugarskog odnosa dao je večeri poseban sjaj.

- Niš je jedno od najomiljenijih mesta na kojima sviramo. Večeras samo možemo da zahvalimo publici i ništa više. Ovde se uvek oseti posebna energija i imamo osećaj kao da sviramo kod kuće. Mi trajemo već dvadeset i dve godine, i svi osim sviranja i radimo tako da nema mnogo mesta i za neko usviravanje. Kako vreme ide sve smo jednostavniji ali se trudimo da opstanemo i udovoljimo publici. Sve što sviramo i kažemo, sve je direktno i lično, i ova svirka je dobro odsvirana jer u poređenju sa probama koje su pokazatelj našeg umeća i danas imamo zadovoljnu publiku - izjavio je za Južne vesti Miša, glavni vokal i gitarista ovog pank trojca.

Rock-n-Roll-Rebel-(36) Forever Storm, foto: Marko Pekić

Veče su kraju priveli članovi metal sastava "Forever storm" koji je nešto drugačijim žanrom napravio kompromis među niškom pomešanom publikom. Bend "Forever storm" se svojim metal rifovima uslovno rečeno iskupio za odsustvo sa najavljenog nastupa koji je trebalo da bude održan početkom novembra.

Iako žanrovski različiti svi bendovi su u Nišu sinoć pokazali usviranost i veoma dobru komunikaciju sa publikom. Iako je heterogenost publike bila naglašena može se izvesti utisak da je rokenrolu dat omaž na veoma originalan i svojevrstan način.

Cepeni Ćunci - Football Madness

"Rock N’ Roll Rebel", Forever Storm

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: