Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 15. 2. 2014.

| Kultura

Održan koncert grupe "Eva Braun" u Fidbeku

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Koncert grupe
Eva Braun u Fidbeku, foto: Marko Pekić

Koncert bečejske grupe "Eva Braun" koji je sinoć održan u Nišu privukao je oko dvestotinak ljudi u alternativni klub "Fidbek". Izvođenjem brojnih hitova iz bogatog opusa, bend je nadoknadio dugogodišnji "izostanak" iz Niša.

Koncert u prepunom "Fidbeku" jedan je od onih koncerata koji je sinoć imao za zadatak da na izvestan način udovolji publici koja proslavlja Dan zaljubljenih, i to kako poetikom tako i atmosferom koja je u ovom klubu vladala.

Eva-Braun-5 Nastup grupe "Eva Braun" u Fidbeku, foto: Marko Pekić

Standardni repertoar obogaćen nekolikim novim pesmama učinio je da publika obnovi sve ono što "Eva Braun" godinama promoviše, kako kroz muziku tako i kroz vrlo emotivnu poeziju. Generacijski jaz koji se primetno osećao među prisutnima, svedočanstvo je da je "Eva Braun" jedan od onih svevremenskih bendova koji objedinjuje generacije, polove i žanrove bez obzira na povod.

"Odvedi me iz ovog grada" , "Okreni moj broj", "Aljaska" neke su od pesama koje su u Nišu posle dugog vremena pobudile  zaspale emocije.
Goran Vasović, frontmen ovog britpop sastava poručio je između ostalog da mu je veoma drago što je opet u Nišu i da se mnogo toga od tada promenilo. Dodao je i to da se u Nišu vrlo lepo oseća i da oseća posebnu prisnost jer mu je majka iz tog grada.

Eva-Braun-7 Nastup grupe "Eva Braun" u Fidbeku, foto: Marko Pekić

Atmosfera koja je  među prisutnima vladala  svakako potvrđuje da je i Niš dobar domaćin ovom bendu jer kako komentarišu posetioci retko se događa da muzičari ostvare stoprocentnu komunikaciju isključivo uz pomoć muzike i poetike.

Dvočasovni koncert je kulminirao na samom kraju prilikom dva spontana bisa, kada je publika Bečejcima pružila maksimalnu podršku.
"Eva Braun" je sastav koji je nastao pre dvadeset pet godina i koji kroz svoj rad objedinjuje emotivnu liriku spojenu sa pop zvucima osamdesetih iz koje zrači duh britanske mod kulture.

Eva Braun - Odvedi me iz ovog grada, Fidbek, video: Marko Pekić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Luka

    17:33 // 16. 2. 2014.

    Samo debil moze dati grupi takvo ime.

  • Jelena Djordjevic

    18:34 // 15. 2. 2014.

    Izostanak dugogodišnji, dvogodišnji, stvarno bi mogli da dolaze malo češće, ko će sada da čeka još dve godine do naredne svirke?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: