Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 30. 12. 2012.

| Kultura

Održan pank matinee u Fidbeku

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Punk-Matinee-14.1.jpg

U klubu „Feedback“ juče je i zvanično završena ovogodišnja sezona rokenrol svirki. Popodnevnim koncertom uz zvuke panka više stotina Nišlija simbolično se oprostilo od 2012. godine.

Matine, koji je prilično iznenadio niški pank auditorijum počeo je nešto posle podneva nastupom benda „Protektori“ koji delom čine članovi bendova „Novembar“ i „Ateist rep“

Da li zbog rane satnice ili zbog neozbiljno shvaćene najave tek je pedesetak ljudi posmatralo nastup ovog novog ali veoma usviranog benda.

Bend iz Kosovske Mitrovice „Hosenfefer“ je svojim čvrstim zvukom nalik Motorhedu popunio praznine Fidbeka.

Pravo iznaneđenje po Nišlije bio je bend „Totalni Klošari“ koji su iskoristili priliku da zagolicaju pažnju posetilaca izvodeći pesme koje će se naći na novom albumu. Osim toga Klošari su odsvirali i stare hitove, niškoj publici dobro znane. Izostala je kultna navijačka pesma „Radnički znaj“ koju je grupa prisutnih Meraklija otpevala sama paleći žižice.

Iskoristili smo priliku da odsviramo neke nove stvari iako ćemo ih tek promovisati početkom naredne godine. Zanimljivo mi je delovala priča da se jedna ovakva svirka završi pre nego što padne mrak. Oduvek sam želeo da se publici obratim sa „dobar dan“ umesto standardnog „dobro veče. Danas sam to uspeo. Pravi pankeri danas su bili ovde“ izjavio je za Južne vesti Ljubiša Mitić, pevač i basista Klošara.

Po završetku nastupa ovog poznatog oi-pank benda, na binu se popeo „Novembar“ čiji su gosti bili pevači iz prethodnih bendova. Svako od njih imao je priliku da otpeva po neku pesmu Novembra. Publika u Fidbeku već je oko tri popodne bila valjano zagrejana.

„Prvi put prisustvujem ovakvoj manifestacije. Ne računajući letnje festivale gotovo da nikad nisam slušala uživo pank dok sija sunce. Fenomenalna zabava“ prokomentarisala je Marija, jedna od mnogih zadovoljnih posetilaca.

Za kraj su bili ostavljeni pankeri iz „prestonice panka“-Ladovice. Iako su tek oko 13h krenuli iz svog mesta, „Cepeni Ćunci“ su stigli da zatvore ovaj interesantni pank spektakl.

„Hvala što vas ima u ovolikom broju. Jako nam je veliko zadovoljstvo da sviramo na ovakav način. Ovo je bio poziv koji nismo mogli da odbijemo“ poručio je gitarista Ćunaka.

Matinei su šezdesetih i sedamdesetih godina bili veoma učestali i spadali su u jedan od glavnih načina zabave. Danas, nekoliko decenija kasnije, ovakav gest organizatora svakako je mnogima ulepšao dan.

Cepeni Ćunci

Novembar

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: