Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:38, 9. 7. 2011.

| Kultura

Održan prodajni bazar "Merak"

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
IMG_4781

NIŠ – Peti prodajni bazar „Merak“ održan u parku Sv. Sava. U toku večeri na Festivalu folklora nastupalo i 10 ansambla iz Srbije i Bugarske.

Oko 50 stvaralaca kreativnog, nakita, odeće, posuđa i slika predstavilo se svojim radovima nišlijama u parku Sv. Save. Veča posećenost  bazara „Merak“ bila je tokom večeri. Organizatori su zadovoljni velikim brojem građana koji su posetili manifestaciju.

- Odziv je savršen. Ima proizvoda od 50 do par hiljada dinara, pa za svakog može da se nađe po nešto. Ljude smo prvenstveno pozvali da nas obiđu i vide čime se bavimo, da se upoznamo i družimo. Nadamo se da ćemo posle leta dobiti od grada neki prostor gde bismo mogli da nastavimo druženje i gde bi svi zainteresovani mogli da dođu i da vide naše radove, a ujedno i da više i češće predstavimo ostale kreativne stvaraoce  – kaže Mirjana Božilović, organizator „Meraka“.

Svi zainteresovani mogu da se informišu o radu i aktivnostima „Niških kreativaca“ na njihovoj fejsbuk strani, a kreativci mogu i da se pridruže ovoj grupi. Grupa trenutno okuplja 150 kreativnih stvaralaca iz petnaestak gradova Srbije, a njihov rad podržava i  pomogli su Gradska opština Medijana, Savet za mlade, Osnovna škola „Sv. Sava“ i druga javna i komunalna preduzeća.

Među „Niškim kreativcima“ su ljudi različitih interesovanja i godina, pa smo na Bazaru sreli četrnaestogodišnju devojčicu koja izradom i prodajom nakita zarađuje za letnji džeparac, a sa druge strane gospođe iz udruženja „Devet Jugovića“ predstavljaju svoje ručne radove i skoro zaboravljene veštine....

U toku večeri, posetioci u parku su mogli da se provedu, uživaju u muzici i igrama kulturno-umetničkih društva iz Srbije i Bugarske. Na petom, jubilarnom, festivalu folklornih ansambla „Srbija igra i peva“ predstavilo se 10 ansambla iz Kosovske Kamenice, Sremske Palanke, Dragumana i drugih gradova.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: