Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

05:55, 7. 7. 2013.

| Kultura

Održano četvrto „Bekstvo u prirodu“

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Bekstvo-3
Bekstvo u prirodu, foto: Marko Pekić

Juče je na Kameničkom visu održana četvrta po redu manifestacija „Bekstvo u prirodu“. Dve bine i  raznolik prateći program privukli su nekoliko hiljada Nišlija u prirodu nadomak sela Kamenica.

Bekstvo-10 Bekstvo u prirodu, foto: Marko Pekić Preko dvanaest sati različitih elektronskih i lajv nastupa obeležili su ovogodišnje „Bekstvo“. Na „main“ i „nature“ stejdžu, nastupilo je dvadesetak izvođača, među kojima su se neki poput niških repera Markonjera i Stereo banane predstavili novim albumom.

Prateći program pod nazivom Bauk reaktor imao je nekoliko propratnih aktivnosti među kojima su se našli sadržaji iz oblasti ekstremnih sportova. Naime, posetioci su mogli da se priključe vožnji skejta, rolera i ostalim ekstremnim disciplinama.

- Super je ova priča u prirodi, nema kiše danas, što je dobro, odlična je produkcija i publika je izuzetno raspložena“ rekao je DJ Vlada Janjić i dodao da mu je drago što ima publike za oba stejdža iako je nastupao samo na jednom.

Bekstvo-9 Bekstvo u prirodu, foto: Marko Pekić Publika je na Kameničkom visu uživala do ranih jutarnjih časova birajući između tehno i elektro zvukova, i među Nišlijama prilično popularnog dramenbejsa.

I ove godine je organizacija festivala bila na izuzetno visokom nivou, pa su osim kratkog prekida struje svi tehnički uslovi bili ispunjeni.

Novina je ove godine bio i „Food Land“, pa se osim pića ove godine ni hrana nije mogla unositi na festival, već se kupovala na za to predviđenim mestima.

Tradicionalno, po završetku žurke, organizatori i prisutni krenuli su u akciju čišćenja prirode, ukazujući na odgovornost i ekološku notu ovog događaja.

„Bekstvo u prirodu“ je jednodnevni multimedijalni festival. Tokom proteklih godina na radionicama, programima i samoj manifestaciji učestvovalo je i prisustvovalo preko 20.000 ljudi.

Hapšenja zbog droge

Tokom cele večeri policija je vršila strogu kontrolu korišćenja narkotika, a zbog sumnje da je prodavao drogu uhapšen je Stevan Ž (39). Ne navodeći o kom narkotiku je reč, policija je saopštila da je on kod sebe imao 10 grama, a da je i kasnije u njegovom stanu pronađeno još droge.

Pored toga uhapšeno je i 19 osoba zbog posedovanja raznih vrsta narkotika.

Bekstvo u prirodu 4.0

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • @Б.А.У.К.

    14:42 // 11. 7. 2013.

    Молим вас, решите проблем саобраћаја (одлазак и долазак до места догађаја, као и паркинг за људе који долазе својим возилима) и биће перфектно све.

  • @Milan

    14:39 // 11. 7. 2013.

    Не, треба поделити клинцима по кесицу хероина, да вуку црте уз ‘Крими рад‘. Изгледа, да си ти неки партијаш, који је поштено стигао до посла,поштено се разбацују паре од твог пореза. Дај молим те.

  • Nikola Pejović Dica

    12:49 // 11. 7. 2013.

    Gospodo, ispred organizacije BAUK želim da vam skrenem pažnju da GRAD NIKAD NE DAJE NIKAKAV NOVAC za ovu manifestaciju. Festival se finansira isključivo uz pomoć kompanija partnera i prodaje pića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: