Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 23. 9. 2014.

| Kultura

Opera “Seviljski berberin”, “Kir Janja” i ruski balet u pozorištu

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
balet
Balet iz ruskog grada Ekaterinburga pripremio je specijalnu koreografiju za turneju

U novoj sezoni niškog teatra, koja počinje 29. septembra predstavom “Borilački klub”, publiku očekuje gostovanje ruskog baleta, kao i premijere predstava “Kir Janja”, “Kalčina kafana”, “12 gnevnih žena”, “Masakrarije” i opere “Seviljski berberin”.

Na sceni niškog pozorišta 12. oktobra nastupiće balet Državnog akademskog pozorišta iz Ekaterinburga, a koreografija će biti mešavina nekoliko ruskih baleta. Njihov nastup deo je turneje, a osim u Nišu gostovaće u Beogradu i Novom Sadu.

opereta Nakon operete "Slepi miš" niške snage pripremaju "Seviljskog berberina"

Kako je najavio direktor Narodnog pozorišta u Nišu Ivan Vuković, do kraja sezone planirano je 5 do 6 premijernih izvođenja, a tačan broj, ističe on, zavisi od finansija.

Nakon što smo prošle godine predstavili operu “Slepi miš”, ove sezone pripremamo “Seviljskog berberina” i to opet zajednički sa Niškim simfonijskim orkestrom i Fakultetom umetnosti. U koprodukciji sa kruševačkim pozorištem radićemo “Kir Janju”, a glavnu ulogu tumačiće Aleksandar Mihailović - kaže Vuković.

Direktor niškog teatra napominje da će po tekstu Jelene Mijović biti rađena predstava “12 gnevnih žena”, inspirisana filmom “12 gnevnih ljudi”, kao i “Masakrarije” Ežena Joneskua.

Uveliko teku pripreme za komad “Kalčina kafana” po tekstu Dejana Stoiljkovića, koji predstavlja izmaštani susret Kalče i Sremca nakon skandala koji je izazvala premijera predstave “Ivkova slava” - objašnjava direktor Narodnog pozorišta.

Vuković najavljuje da je moguće da se obnove neke predstave niškog teatra koje dugo nisu izvođene, kao i da su planu male produkcije “koje bi mogle da gostuju”.


Učešće na Festivalu “Joakim Vujić”

Sa predstavom “Devetstopetnaesta – tragedija jednog naroda“, niško Narodno pozorište učestvovaće na 50. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić“ koji se ovog puta održava u Leskovcu od 27. septembra do 3. oktobra.

Kako ističe direktor Narodnog pozorišta u Nišu, nadaju se nagradi na ovom festivalu, “s obzirom na to da se radi o jednoj odličnoj predstavi”.

Ova predstava, koju je niški teatar radio u koprodukciji sa Kruševačkim pozorištem, biće igrana 1. oktobra na festivalu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • janko

    23:27 // 23. 9. 2014.

    Bljuc...

  • Posmatrac

    22:06 // 23. 9. 2014.

    Molim vas- da li je u pitanju "Labudovo jezero"? Mislim, da znam da li da spremim kupace gace na vreme......?

  • Kika

    18:35 // 23. 9. 2014.

    Koliko ja znam cene ulaznica su 200 i 150 dinara (uz popust). Cene ulaznica raznih "tezgi" su 300 i vise dinara. Cene u Bgd-u su od 500-2000 din. Mislite o tome!

    • Nekra

      21:12 // 23. 9. 2014.

      Ne znam o kakvom popustu je rec, ali kad sam ja pokusala da dobijem studentski rekli su da nema i da je cena 500 dinara! U pitanju je bila predstava Gospodja ministarka,koja je vec dugo na reperotaru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: