Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 15. 4. 2014.

| Kultura

“Original Blues Brothers Band” zatvara Nišvil

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
OBBB-high-pic-2FR.jpg
Deo benda čini originalna postavka iz legendarnog filma

Soul i ritam bluz postava “The Original Blues Brothers Band”, poznata po istoimenim filmovima, zatvoriće ovogodišnji Nišvil džez festival, u nedelju 17. avgusta, najavili su organizatori.

Ovaj sastav nastupa uz dozvolu glumca Dena Ejkrojda i udovice Džona Belušija, koji je uz Ejkrojdom igrao glavnu ulogu u filmu “Braća Bluz” iz 1980. godine. Njihova svirka na niškom festivalu objavljena je i na listi nastupa “buking” agencije.

Bend predvode originalni članovi - gitarista Steve Crooper i saksofonista Lou Marini, a u postavi su još i John Tropea - gitara, Eric Udel - bas, Lee Inkelstein – bubnjevi, Larry Farrell – trombone, Steve Howard – truba, Bobby Harden – vokal, Rob Paparozzi - vokal i usna harmonika i Tommy McDonnel – vodeći vokal.

Sa poznatim glumcima kao frontmenima, grupa je 1978. objavila album “Briefcase Full of Blues” koji je dostigao trostruki platinasti tiraž i do prvog mesta Bilbordove liste, a 1980. je snimljen legendarni film koji je režirao John Landis, uz upečatljive “epizodiste” kao što su Ray Charles, Cab Calloway, Aretha Franklin, James Brown, John Lee Hooker.

Grupa je sa ili bez Belušija i Ajkrojda nastupala širom sveta. Posle smrti Džona Belušija, 1998. godine snimljen i drugi deo filma “Blues Brothers 2000”.

Direktor Nišvilla Ivan Blagojević najavljuje da će u okviru filmskog programa Nišvila biti prikazana i oba kultna “Blues Brothers” filma.

Nastup sastava "Original Blues Brothers Band”

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Fire@will, NISVILLE

    14:46 // 17. 4. 2014.

    Po mom ličnom ubeđenju, nikakva osoba koja se zove IVAN TASOVAC nije dobrodošla u ovaj grad niti na najveći festival jugoistočne Evrope,NIŠVIL. Većina građanstva je postiđena da ima takvog "ministra"

  • hedonist

    21:43 // 15. 4. 2014.

    carolija!zovite tasovca,kao pocasnog gosta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: