Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 26. 8. 2018.

| Kultura

Otvaranje 53. "Filmskih susreta" u slikama

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Filmski susreeti
Večeras na programu filmovi "Izgrednici" i "Prokleti pas"; foto: Vanja Keser

Pred standardno punom Letnjom pozornicom u niškoj Tvrđavi otvoreni su 53. Filmski susreti. Ključevi grada su predati u ruke brojnim glumcima koji su se poklonili Nišlijama, uručena je nagrada “Pavle Vuisić” za životno delo, sve je pratio neizostavni vatromet, a kako je sve to izgledalo sinoć pogledajte kroz objektiv fotografa Vanje Kesera.

Sem svečanosti otvaranja i dodele nagrade za životno delo Radošu Bajiću, koji je tom prilikom rekao da se “Niš promenio na bolje, a on na gore”, publika je tokom prve festivalske večeri imala prilike da vidi i stand-up nastup glumca Nebojše Milovanovića, kao i filmove Južni vetar i Granice ljubavi.

Iako je tradicionalno do sada ključeve grada glumcima predavao gradonačelnik, ovog puta je to učinio njegov zamenik Miloš Banđur.

Večeras, druge festivalske večeri, publika će imati prilike da pogleda filmove Izgrednici, koji govori o studentima koji obavljaju psihološki eksperiment i akcionu komediju Prokleti pas, sa Srđanom Žikom Todorovićem, Ninom Seničar, Jelenom Galović i Ivanom Jevtovićem u glavnim ulogama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    09:33 // 27. 8. 2018.

    Nikad gore otvaranje.Pocetak zbunjujici sa nekim glupim humorom.Voditelji nepripremljeni grese.Neke glumice bi mogle da ispostuju dogadjaj i barem se ocesljaju.Bandjur predaje kljuceve grada.Ne zna da izgovori par recenica i zbunjeno zavrsava "A sad cu evo da predam kljuceve".A sta bi drugo jadniče?Gde je gradonacelnik?Nema ga na Nisvilu,nema ga sad.Cemu sluzi?Ne sme da se pojavi.Bruka i smejurija

    • Evo, evo

      10:17 // 27. 8. 2018.

      Ovih što sve znaju, i pljuju one koji su uspeli i ostvarili se na mnogim poljima života. Eto ni glumci im nisu dovoljno dobri. Niko ništa ne zna. Bandjur prof.dr.odličan govor održao, osvetlao vam obraz, ali, ajd da ga popljujemo valja se, jer nam smeta. Ti sto pljuju, i nista im ne valja, verovatno bi i meč odigrali bolje od sv.prvaka, a ne znaju ni reket da drže, al eto, bitno je da su pljunuli.

  • Billy Boy

    20:52 // 26. 8. 2018.

    Zadnjih par godina to je vasar za glumacki establisment, za bespatno visednevno ice i pice sa spavanjem o trosku gradjana Nisa i majdan za izvlacenje para iz budzeta na ime finansiranja "kulture". Od pravih filmova ni F nije ostalo. Manifestacija kuju jos vole samo budzetlije zbog besplatnih kompleta karata.

  • Prof

    15:47 // 26. 8. 2018.

    Voditeljka se ponašala kao na pijaci.Organizacija otvaranja nula .Ana Sofrenovic je mogla makar da se oceslja.Ponizila je ovu kasabu.

    • Dr

      17:49 // 26. 8. 2018.

      Velika je ovo ceremonija da bandjur predaje kljuceve grada.To se nije smelo dogoditi.Ustvari bolje da je to obavio Bojzi jer ipak je on Nišlija u odnosu na ovoga koji to nije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: